Laatste nieuws:

HANNOVER (D), 14 april 2013 12:37

FME en Holland High Tech starten samen exportmotor

In het Holland High Tech House op de Hannover Messe hebben Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter FME, en Amandus Lundqvist, voorzitter Holland High Tech, vorige week hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee onderstrepen beide organisaties het belang van de internationale profilering van de Nederlandse hightechsector.

'
1/1
FME heeft voor de tweede keer op rij, in opdracht van Holland High Tech, het Holland High Tech House op de Hannover Messe georganiseerd. De industriële vakbeurs is de grootste ter wereld en sloot dit jaar op 12 april haar deuren. Holland High Tech was zowel in hal 2 Research & Technology als in hal 4 met de Nederlandse toeleverindustrie prominent aanwezig. Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink: "Het Holland High Tech House illustreert de nauwe samenwerking tussen FME en Holland High Tech en is een prachtig voorbeeld van hoe we de Nederlandse hightechsector in het buitenland promoten."

Optrekken

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen onderscheiden zich door hun technologische excellentie en behoren in hun marktsegmenten tot de wereldtop. FME en Holland High Tech zien beiden het belang in van het samen optrekken om de export voor de sector te vergroten. Amandus Lundqvist: "De topsector hightech heeft forse groeiambities en wil de export meer dan verdubbelen, van 32 miljard in 2009 tot 77 miljard in 2020. Dat gaat niet vanzelf. Bedrijfsleven, kenniswereld en overheid werken daarom samen. We hebben inmiddels een aantal doellanden benoemd. De kennis en expertise van FME komt daarbij goed van pas."

Strategische reisagenda

Uiteindelijk leidt de samenwerking tot concrete acties, zoals het opstellen en uitvoeren van de strategische reisagenda. Ineke Dezentjé: "Dankzij jarenlange ervaring in het organiseren van handelsmissies heeft FME veel kennis en een uitgebreid netwerk opgebouwd. Zo werken wij al jaren uitstekend samen met Nederlandse ambassades. Door deze nauwe samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven en de kennisinstellingen kunnen we de ambities waarmaken."

www.hollandhightech.nl

www.fme.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden