Laatste nieuws:

CUMBERNAULD (SCHOTLAND), 29 maart 2013 11:25

Yaskawa mikt op Europa

Stand B1001 op MOCON 2013 is ingericht voor Yaskawa. Deze grote Japanse jongen heeft een marktaandeel in frequentieregelaars van 20% wereldwijd. Ook kondigde het bedrijf eind november vorig jaar op de SPS/IPC/Drives in Neurenberg de overname aan van Vipa en de ambitie om in Europa flink te groeien.

De assemblage van de regelaars wordt deels door robots en deels handmatig uitgevoerd.'
De assemblage van de regelaars wordt deels door robots en deels handmatig uitgevoerd.
1/1
In editie 4 van AB bezoeken we de Europese productielocatie van Yaskawa in het Schotse Cumbernauld met Eg Waaijman directeur van Motion Control Automation (MCA), de Nederlandse vertegenwoordiger van Yaskawa uit Varsseveld.

Leveren aan de eindgebruiker

Eg Waaijman: “Wij vertegenwoordigen ruim 15 jaar de motion & drives producten van Yaskawa in Nederland; denk dan aan frequentieregelaars, servomotoren en motion controllers. Onze afnemers zijn eindgebruikers en OEM-ers, waaronder veel machinebouwers en installateurs.”

Controleren

Bij de bezichtiging van de productie bij Yaskawa valt op dat de assemblage gedeeltelijk door robots en deels handmatig worden uitgevoerd. De robots zijn vooral sterk in betrouwbaarheid en herhaalnauwkeurigheid. Iets wat door mensenhanden gaat is iets sneller onderhevig aan fouten.

Yaskawa ondervangt dat door middel van computerschermen. Daarop zien de assemblagemedewerksters voor elke assemblagehandeling foto's waarop de verschillende handelingen genummerd staan aangegeven. Daarnaast worden alle componenten gescand voordat ze uit de voorraadbakjes worden gehaald. Zo is het uitgesloten dat componenten vergeten worden.

Testarchief

Vervolgens worden de regelaars in verschillende fasen van het productieproces elektrisch en elektronisch getest. Tijdens de eindtest die voorafgaand aan verzending wordt uitgevoerd, wordt de gehele regelaar op al zijn functies getest. De testresultaten van elke regelaar worden gedurende een periode van tien jaar bewaard. Mocht er later nog iets misgaan met een regelaar, dan zijn alle details daarover terug te vinden.

Bezoek Yaskawa op MOCON 2013 en lees het complete artikel over ons bezoek aan de Schotse productiefaciliteit in AB 4.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden