Laatste nieuws:

'S HERTOGENBOSCH, 27 maart 2013 11:38

Voetballen met wereldkampioenen op MOCON 2013 (video)

Op MOCON 2013 komen de bezoekers alles te weten over de voetbalrobots van Tech United Eindhoven en mogen ze het al voetballend opnemen tegen deze wereldkampioenen. De vakbeurs voor motion control, drives & industrial automation vindt plaats op woensdag 17 en donderdag 18 april in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

'
1/1

Keepen, verdedigen en aanvallen. Het robotvoetbalteam doet absoluut niet onder aan menselijke voetballers. Gedurende de twee beursdagen van MOCON wordt uitgelegd hoe de robots werken en worden er verschillende spelsituaties nagebootst. Hiermee wordt duidelijk dat de robots zelf beslissen hoe ze een vrije trap nemen aan de hand van waar de bal wordt genomen en waar de tegenstanders staan opgesteld. Als klap op de vuurpijl mogen ook de bezoekers een kans wagen om het op te nemen tegen deze wereldkampioenen.

Tech United Eindhoven participeert in toernooien georganiseerd door de Internationale RoboCup federatie, een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijs initiatief. Kennis op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en computer algoritmes worden ingezet om problemen op te lossen. Doordat de RoboCup organisatie elke jaar de spelregels aanpast, worden teams gedwongen te blijven innoveren.

De techniek van het voetbalteam wordt vervolgens gebruikt om robotica te ontwikkelen die op een maatschappelijke manier kan worden toegepast. Zo heeft Tech United ook een AMIGO robot die bijvoorbeeld een kamer kan opruimen of drinken kan serveren. Toch blijft de droom van de betrokkenen om halverwege de 21ste eeuw met een team van volledig autonome humanoid robotvoetballers te winnen van de FIFA Wereld Kampioen voetbal.

 

bron: Easyfairs

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden