Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 25 maart 2013 10:52

ABB robots bouwen nieuwe BMW MINI in Born

VDL Nedcar b.v. en ABB b.v. hebben een supply agreement getekend. VDL Nedcar gaat voor BMW de MINI bouwen in Born en in de nieuwe automobielfabriek gaat men gebruik maken van ABB robots.

Vlnr: Jan Bronkhorst (product manager ABB), Roel Smeets (inkoop VDL Nedcar), Martin van der Have (sales manager ABB) en Theo Kleijnjans (inkoop VDL Nedcar)'
Vlnr: Jan Bronkhorst (product manager ABB), Roel Smeets (inkoop VDL Nedcar), Martin van der Have (sales manager ABB) en Theo Kleijnjans (inkoop VDL Nedcar)
1/1

Dit betekent een opdracht van zo'n 1 000 robots voor de Zweedse robotbouwer. De robots zullen in de periode juni tot en met september 2013 uitgeleverd worden. In de tussentijd zullen ook de productie- en onderhoudsmedewerkers van VDL Nedcar opgeleid worden. 

Dit is voor ABB Robotics in de Benelux een unieke opdracht. In de afgelopen periode zijn er een aantal automobielfabrieken dichtgegaan en als dan de enige onafhankelijke autoproducent van Nederland groots gaat investeren is het geweldig dat de opdracht aan ons gegund wordt, aldus Martin van der Have, sales manager van ABB Robotics.

Ook technisch gezien is deze opdracht belangrijk. De robots voor VDL Nedcar worden gebouwd volgens de BMW-specificaties (BMW is eigenaar van MINI) en dat betekent dat er interessante opties in zitten.  Bijvoorbeeld SafeMove, waarmee kosten bespaard worden op het gebied van mechanische veiligheid en er samenwerking mogelijk is tussen mens en robot op een veilige manier. Dat zorgt voor een ongestoorde productie. 

Het is de bedoeling dat de eerste MINI in de tweede helft van 2014 van de band zal rollen bij VDL Nedcar.

bron: Mikrocentrum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden