Laatste nieuws:

ARNHEM, 25 februari 2013 12:38

Extreem zuinig voertuig haalt 1 op 600 (video)

Team HAN Hydromotive van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft een kentekenaanvraag ingediend bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) voor het zelfgebouwde voertuig waarmee zij dit jaar meedoen aan de Shell Eco-marathon. Wanneer het voertuig door de keuring komt, mogen zij hiermee in 2014 op de openbare weg. Het waterstofvoertuig van de studenten Autotechniek, de Arval Inspire II, realiseert een brandstofgebruik van minstens 1 op 600.

Foto: Omroep Gelderland'
Foto: Omroep Gelderland
1/1

Kick-off Shell Eco-marathon

Op het stadhuis van Rotterdam werd afgelopen vrijdag het officiële startsein voor de Shell Eco-marathon 2013 gegeven. Naast de presentatie van de plannen en de activiteiten die dit jaar tijdens dit vierdaagse duurzaamheidsfestival worden georganiseerd, kregen de twee deelnemende teams uit Nederland, HAN Hydromotive en TU/ecomotive van de TU Eindhoven, de gelegenheid om hun kentekenaanvraag toe te lichten. Beide teams hebben de ambitie met hun voertuigen de openbare weg op te gaan. Door zich in het straatbeeld te laten zien, onderstrepen de teams dat extreem zuinig rijden -op waterstof- niet langer iets van de toekomst is.

Veiligheidseisen

Om voor een kenteken in aanmerking te komen, moet het voertuig aan een groot aantal veiligheidseisen voldoen. Hiermee dient in het ontwerp rekening te worden gehouden. Elk voorschrift, bijvoorbeeld met betrekking tot een ontwasemingssysteem of de plaats en hoogte van de koplampen, heeft direct gevolgen voor het brandstofverbruik en dus ook voor de prestatie van het voertuig tijdens de Shell Eco-marathon. De RDW is zeer betrokken bij dit project en voorziet beide teams van adviezen.

HAN Hydromotive team

Het team HAN Hydromotive bestaat uit studenten van de bacheloropleiding Autotechniek van de HAN. In gespecialiseerde subteams werken zij samen om tot tastbare resultaten te komen. Het team nam al in 2012 deel aan de Shell Eco-marathon met de Arval Inspire I: een vierwielig voertuig op waterstof dat sinds vorig jaar verder is geïnnoveerd. Binnenkort wordt de volledig nieuwe opvolger gepresenteerd, de Arval Inspire II.

De Shell Eco-marathon wordt dit jaar van 15 tot en met 19 mei op een stratencircuit rondom de Ahoy in Rotterdam gehouden. HAN Hydromotive komt, net als vorig jaar, uit in de Urban Concept-klasse.

 

bron: HAN

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden