Laatste nieuws:

BOSTON, MASSACHUSETTS (VS), 21 februari 2013 12:18

Schets in 3 dimensies met de 3Doodler (video)

3D printen is zó 2012. Een vinding van WobbleWorks, de 3Doodler genaamd, laat je letterlijk in 3D schetsen. Het lijkt de ultieme combinatie tussen 3D-printer en balpen en totdat je de pen in actie hebt gezien is het lastig te begrijpen wat het ding nu precies doet.

'
1/1

Op de Kickstarterpagina van het project is het gestelde doel van 30.000 dollar inmiddels al ruim verdriedubbeld. Met nog een maand te gaan is dit project nu al een miljoenenverhaal. Met de pen wordt jouw fantasie volgens WobbleWorks, letterlijk van de pagina af getild.

Schetsen in 3 dimensies

De werking is simpel: sluit de 3Doodler aan op een stopcontact, wacht pakweg 2 minuten tot de pen is opgewarmd, steek er een sliertje ABS-plastic in en je kunt gaan tekenen. Niet enkel op platte oppervlakten, maar ook recht omhoog. Als je kunt schetsen kun je de 3Doodler gebruiken volgens de bedenkers.

Wat kan ik ermee?

Met de 3Doodler zijn mensen in staat om basis 3D-vormen en 3D-modellen te schetsen, sieraden te maken, decoratieve kunst en koelkastmagneten te maken, alledaagse objecten te personaliseren (zet bijvoorbeeld je handtekening in relief op je laptop) en nog veel meer. Je kunt er zelfs kleine reparaties mee doen. Hoekje van je iPhone hoesje afgebroken? Je tekent er gewoon weer een stukje aan vast. Via de website van 3Doodler levert WobbleWorks zelfs blauwdrukken, waarmee je bijvoorbeeld zelf een 3D-model van de Eiffeltoren kunt tekenen.

De 3D-pen is machtiger dan het zwaard

De 3Doodler meet 180 bij 24mm en weegt minder dan 200 gram. Dankzij een universele voeding kan de pen zowel op 110 volt als 240 volt werken, mits je de juiste stekkeradapter gebruikt. De pen gebruikt ABS of PLA plastic met een diameter van 3mm. De punt wordt verhit tot 270° Celcius en het plastic koelt gelijk af na het tekenen, waardoor je heel snel nieuwe onderdelen aan bestaande 3D-schetslijnen kunt bevestigen. Zien is geloven, dus check ook onderstaand filmpje voor een demonstratie.

 

bron: TechTripper

Reacties (1)

Waar is de 3D pen straks te koop. Je leest in 2014 en tussen de €55 en €75 moet gaan kosten..

Albert

03-12-2013 op 00:57

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden