Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 14 februari 2013 10:07

FME blij met extra innovatiegeld voor bedrijfsleven

Minister Kamp en staatssecretaris Dekker hebben bekend gemaakt dat het kabinet de komende jaren extra geld uittrekt voor onderzoek in de topsectoren. Ook voor innovatie in het mkb én fundamenteel wetenschappelijk onderzoek komt extra budget. “Voor de bedrijven uit de technologische industrie is dit een goed besluit. Om als exporteur aantrekkelijk te blijven moeten we de innovatie kampioen zijn.”, aldus FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming.

'
1/1

Het kabinet trekt de komende jaren extra geld uit voor zowel fundamenteel onderzoek als toegepast onderzoek in de topsectoren. De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) krijgt een extra bedrag oplopend tot 100 miljoen structureel. De komende jaren komt daar nog eens eenmalig 50 miljoen bovenop voor onderzoek binnen de topsectoren.

Versterken concurrentievermogen economie

Het extra geld past in de ambitie van het kabinet om het concurrentievermogen van de Nederlandse economie te versterken. Om Nederland in de top vijf van kenniseconomieën in de wereld te houden wil het kabinet wetenschap en bedrijfsleven meer aan elkaar verbinden én ruimte bieden aan vrij en ongebonden onderzoek.

Tijd dringt: meerjarig perspectief moet er snel komen

Een punt van zorg is het uitblijven van een langjarig perspectief van de publieke onderzoeksinfrastructuur. Wetenschappelijk onderzoek en innovatie is per definitie een zaak van lange adem; helderheid over langjarige financiering kan daarom niet lager uitblijven. FME benadrukt dat NWO nu op korte termijn het meerjarig perspectief moet geven voor investeringen in de topsectoren en het budget van 275 miljoen euro , zoals vastgelegd in het Regeerakkoord, vrijmaken voor de topsectoren.

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden