Laatste nieuws:

UTRECHT, 14 februari 2013 09:48

Thema Elektrotechniek 2013: 'slimmer samen werken'

"We hebben partijen uit de markt gevraagd welke thema's actueel zijn in de branche. Slimmer samen werken kwam duidelijk naar voren als hoofdthema", aldus VNU Exhibitions projectmanager Michiel Nijhuis. "En wel in de breedste zin van het woord: tussen verschillende systemen en technieken, tussen sectoren en samenwerking in de keten."

'
1/1

Het thema loopt als een rode draad door het inhoudelijk programma van congressen, seminars en workshops. Nijhuis: "De bezoeker kan met eigen ogen de productinnovaties van exposanten bekijken. Daarnaast worden oplossingen geboden voor veel voorkomende vraagstukken."
Het denken in oplossingen is meer dan ooit van belang. De economie, ketenintegratie en productontwikkelingen zoals ledverlichting, domotica en smartgrids maken dat de markt snel verandert.

Denken in oplossingen komt als onderwerp uitgebreid aan bod in de E-future Arena op de beurs. Hier vinden dagelijks prikkelende sessies plaats met keynote sprekers, debatten, seminars en rondetafelgesprekken over actuele onderwerpen.

Drie pijlers

Elektrotechniek krijgt een logo dat aansluit bij de drie pijlers van de beurs: installatie - industrie - energie. De installatie gaat over verlichting, domotica, schakel- en installatiemateriaal, laag- en middenspanningsmateriaal. Industrie gaat over industriële elektronica, automatiseringssystemen, sensoren, meet- en regelsystemen, elektrotechnische apparatuur, elektrische aandrijvingen en robotica. En bij de pijler energie draait alles om energietechnieken, midden- en hoogspanningsmateriaal, kabels, verbindingsmoffen, eindsluitingen en meetmethodiek.

Elektrotechniek diner

Op de eerste dag van de beurs, maandag 30 september, wordt voor de derde keer het Elektrotechniek Diner  georganiseerd. Dit netwerkmoment voor de branche is ook het moment van de uitreiking van de Etop Innovation Awards 2013 vakprijs. Daarnaast wordt de Etop Innovation Awards 2013 publieksprijs uitgereikt. Bezoekers van de beurs kunnen via internet hun stem uitbrengen op hun favoriet. De Etop Innovation Awards wordt mede georganiseerd door brancheorganisatie Fedet.

Over de beurs

Elektrotechniek richt zich op de elektrotechnisch installateur en de industrie. Op de beurs worden nieuwste systemen, technologieën en producten op het gebied van onder meer industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, installatiemateriaal, verlichting, bekabeling, gebouwbeheersystemen, zonne- en alternatieve energie, industriële automatisering en domotica gepresenteerd. Kennisuitwisseling door middel van congressen, seminars en workshops staat centraal. VNU Exhibitions werkt nauw samen met brancheorganisatie Fedet voor de organisatie van Elektrotechniek.

De vakbeurs Elektrotechniek vindt plaats van 30 september tot en met 4 oktober 2013 in de Jaarbeurs in Utrecht.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden