Laatste nieuws:

UTRECHT, 14 februari 2013 09:48

Thema Elektrotechniek 2013: 'slimmer samen werken'

"We hebben partijen uit de markt gevraagd welke thema's actueel zijn in de branche. Slimmer samen werken kwam duidelijk naar voren als hoofdthema", aldus VNU Exhibitions projectmanager Michiel Nijhuis. "En wel in de breedste zin van het woord: tussen verschillende systemen en technieken, tussen sectoren en samenwerking in de keten."

'
1/1

Het thema loopt als een rode draad door het inhoudelijk programma van congressen, seminars en workshops. Nijhuis: "De bezoeker kan met eigen ogen de productinnovaties van exposanten bekijken. Daarnaast worden oplossingen geboden voor veel voorkomende vraagstukken."
Het denken in oplossingen is meer dan ooit van belang. De economie, ketenintegratie en productontwikkelingen zoals ledverlichting, domotica en smartgrids maken dat de markt snel verandert.

Denken in oplossingen komt als onderwerp uitgebreid aan bod in de E-future Arena op de beurs. Hier vinden dagelijks prikkelende sessies plaats met keynote sprekers, debatten, seminars en rondetafelgesprekken over actuele onderwerpen.

Drie pijlers

Elektrotechniek krijgt een logo dat aansluit bij de drie pijlers van de beurs: installatie - industrie - energie. De installatie gaat over verlichting, domotica, schakel- en installatiemateriaal, laag- en middenspanningsmateriaal. Industrie gaat over industriële elektronica, automatiseringssystemen, sensoren, meet- en regelsystemen, elektrotechnische apparatuur, elektrische aandrijvingen en robotica. En bij de pijler energie draait alles om energietechnieken, midden- en hoogspanningsmateriaal, kabels, verbindingsmoffen, eindsluitingen en meetmethodiek.

Elektrotechniek diner

Op de eerste dag van de beurs, maandag 30 september, wordt voor de derde keer het Elektrotechniek Diner  georganiseerd. Dit netwerkmoment voor de branche is ook het moment van de uitreiking van de Etop Innovation Awards 2013 vakprijs. Daarnaast wordt de Etop Innovation Awards 2013 publieksprijs uitgereikt. Bezoekers van de beurs kunnen via internet hun stem uitbrengen op hun favoriet. De Etop Innovation Awards wordt mede georganiseerd door brancheorganisatie Fedet.

Over de beurs

Elektrotechniek richt zich op de elektrotechnisch installateur en de industrie. Op de beurs worden nieuwste systemen, technologieën en producten op het gebied van onder meer industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, installatiemateriaal, verlichting, bekabeling, gebouwbeheersystemen, zonne- en alternatieve energie, industriële automatisering en domotica gepresenteerd. Kennisuitwisseling door middel van congressen, seminars en workshops staat centraal. VNU Exhibitions werkt nauw samen met brancheorganisatie Fedet voor de organisatie van Elektrotechniek.

De vakbeurs Elektrotechniek vindt plaats van 30 september tot en met 4 oktober 2013 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden