Laatste nieuws:

SAN FRANCISCO, CALIFORNIë (VS), 24 januari 2013 10:14

Robot produceert 360 hamburgers per uur

De Alpha machine, ontwikkeld door Momentum Machines kan zeer smakelijke hamburgers maken. Uit de robot rollen volledig gebakken burgers, compleet op een geroosterd bolletje met sla, uitjes en plakjes tomaat. De robot produceert volgens de makers snel en efficiënt “restaurantkwaliteit hamburgers tegen fastfoodprijzen”.

'
1/1

Dankzij een lopende-band-systeem worden de hamburgers vers gemalen, gevormd en gegrild. Zodra de hamburger gaar is zal de Alpha de tomaten en augurken snijden. Vervolgens verpakt de machine de hamburger zodat hij geserveerd kan worden. En de machine produceert op deze manier maar liefst 360 hamburgers per uur.

Kostenbesparing

Producent Momentum Machines uit San Francisco beweert dat een restaurant dankzij Alpha genoeg kan besparen dat de machine binnen een jaar is terugverdiend. Ook stelt de machine het restaurant in staat om meer geld te besteden aan betere ingrediënten, zodat de kwaliteit van de hamburgers hoog wordt. Dankzij Alpha heb je zelfs geen caissières meer nodig. Klanten tikken gewoon in wat ze willen hebben, betalen en wachten tot de machine de hamburger klaar heeft.

Doorontwikkeling

Momentum Machines wil in hun volgende model enkele opties toevoegen, zoals de mogelijkheid om verschillende soorten vlees te mengen. Ook de kook-mogelijkheden worden verbeterd, wat nog sappiger hamburgers zal opleveren. Momentum Machines is daarnaast van plan een restaurantketen te openen waarbij de koks enkel robots zullen zijn.

bron: Singularityhub

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden