Laatste nieuws:

LAS VEGAS, NEVADA (VS), 10 januari 2013 12:05

CES 2013: LEGO Mindstorms EV3 (video)

LEGO’s Mindstorms-robotplatform bestaat 15 jaar. Op CES 2013 in Las Vegas presenteerde LEGO deze week het nieuwe Mindstorms EV3 robotplatform. De nieuwe Mindstorms-versie is toegankelijker, maar ook beter te ‘hacken’ en is de eerste versie met taalondersteuning voor Rusland, China en Korea.

'
1/1

Het LEGO Mindstorms EV3-platform is bedoeld om een jonge generatie te introduceren in de wereld van robots bouwen en programmeren. LEGO voegt daarnaast nieuwe flexibiliteit toe om de enthousiastelingen op het gebied van robotica ook tevreden te stellen.

Doelgroep

Sinds de eerste LEGO Mindstorms in 1998 is de doelgroep enorm veranderd. Menig kind groeit tegenwoordig op met een natuurlijk aangeleerde kennis van mobiele apparaten en andere technologische snufjes. Ook is de interesse in robotica onder hobbyisten de laatste jaren enorm toegenomen. Met deze twee doelgroepen in het achterhoofd heeft het team achter de nieuwe Mindstorms het platform ontwikkeld.

EV3 Intelligent Brick

Het hele Mindstorms-systeem wordt aangestuurd door het nieuwe ‘EV3 Intelligent Brick'. De EV3 bevat een ARM 9 processor met een op Linux-gebaseerd besturingssysteem, 64MB werkgeheugen en 16MB on-board flashgeheugen, met de mogelijkheid de opslagruimte uit te breiden tot 32GB via de ingebouwde Mini SDHC kaartlezer. De Intelligent Brick heeft 4 inputpoorten voor data-acquisitie tot 1.000 samples per seconde en heeft ook vier outputpoorten voor uitvoering van commando's. Ook heeft de Intelligent Brick een USB poort en is compatible met iOS en Android.

17 robots

De basisset van LEGO Mindstorms EV3 bevat bouwinstructies voor 17 verschillende robots. Bijvoorbeeld een robot die kan lopen en balletjes kan wegschieten, een robot die kan zoeken naar een baken, een robotslang en nog meer. De basisset kan uitgebreid worden met Technisch LEGO, aanvullende motors of sensoren om zo meer functionaliteit te maken.

3D instructieboekje

In samenwerking met Autodesk heeft LEGO de Minstorms EV3 ook voorzien van een speciale app met 3D bouwinstructies. Zo kunnen de beroemde LEGO stap-voor-stap-instructies nu via de app van alle kanten worden bekeken. Dit alles is mogelijk gemaakt dankzij Autodesk's Inventor Publisher. Elke bouwstap kan worden ingezoomd en in 3D worden geroteerd, waardoor het nog eenvoudiger wordt om een groot bouwproject in elkaar te zetten.
Camilla Bottke, projectleider van LEGO Mindstorms: "Vijftien jaar geleden waren we één van de eerste bedrijven die kinderen hielpen om de kracht van techniek te gebruiken om levensechte gedragingen toe te voegen aan hun LEGO-creaties middels het Mindstorms-platform. Nu geven we de huidige generatie technisch kundige kinderen een meer toegankelijke en geavanceerde robot-kit."

Multiculturele robot

LEGO Mindstorms EV3 is een echt ‘multi-culti'-platform en is verkrijgbaar in veel talen. Nieuw is taalondersteuning voor opkomende markten als Rusland, China en Korea. En uiteraard is er naast een Engelstalige versie ook een Nederlandstalige versie beschikbaar wanneer de set in de tweede helft van 2013 op de markt komt. LEGO Mindstorms heeft een adviesprijs van 349,99 EUR. Ook komt LEGO met een versie voor de educatieve markt, genaamd LEGO Mindstorms Education EV3.

 

bron: LEGO

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden