Laatste nieuws:

UTRECHT, 17 december 2012 10:59

Uneto-VNI: ‘reden voor optimisme'

Volgens Uneto-VNI zijn er ondanks de huidige crisis de komende jaren volop kansen voor installatiebedrijven en detaillisten. Dat was de centrale boodschap tijdens het lustrumevenement van de vereniging, dat door bijna 1000 leden en relaties werd bezocht. Tijdens de viering van het tienjarig bestaan droeg Marcel Engels het voorzitterschap officieel over aan Titia Siertsema.

Titia Siertsema tijdens haar maidenspeech als voorzitter van Uneto-VNI. '
Titia Siertsema tijdens haar maidenspeech als voorzitter van Uneto-VNI.
1/1

Volgens scheidend voorzitter Marcel Engels is er ondanks de economische crisis reden voor optimisme. "Energiebesparing en de noodzaak om de zorgkosten terug te dringen, bieden de installatiesector de komende jaren mogelijkheden. Innovatie is daarbij het sleutelwoord." Volgens Engels draait innovatie niet alleen om baanbrekende technische vernieuwing. "Beter samenwerken, klanten op een slimme manier bedienen en werknemers de ruimte geven om hun talenten te benutten, zijn minstens zo belangrijk."

 Duurzaamheidskoploper

Speciale gast VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes roemde Uneto-VNI als duurzaamheidskoploper van Nederland. "Marcel Engels heeft binnen ons bestuur een voortrekkersrol gespeeld. Daardoor heeft onze werkgeverskoepel een andere kijk op duurzaamheid gekregen. Ook wij zien nu een grote rol weggelegd voor duurzame energieopwekking."

Keuzes maken

In haar maidenspeech wees de nieuwe voorzitter, Titia Siertsema, op het belang van keuzes maken. "De klant ontzorgen, daar liggen de kansen. Met installatie, beheer en onderhoud op maat voor particulieren, bedrijfsleven en de industrie." Volgens Siertsema wil de klant niet meer nadenken over technieken of apparaten. "Klanten willen comfortabel wonen, energie besparen of veilig werken, maar weten vaak niet hoe ze dat kunnen realiseren. Daarop kunnen ondernemers inspelen." Ook voor de elektrotechnische detailhandel ziet Siertsema perspectief. "Het draait steeds meer om beleving op de winkelvloer. Nieuwe serviceconcepten kunnen hieraan een bijdrage leveren."

Technische vakmensen

Siertsema benadrukt de grote behoefte aan gekwalificeerd technisch personeel. "Mensen met verstand van techniek zijn onmisbaar voor de installatiebranche en voor onze samenleving. Uneto-VNI gaat de komende jaren tot het uiterste om het imago van de techniek te verbeteren. Want dat is nodig om als sector te kunnen groeien." 

bron: Uneto-VNI

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden