Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 13 december 2012 09:57

FME-voorzitter spreekt met minister Ploumen over de verdienkracht van Nederland

Tijdens hun kennismaking spraken minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en FME-voorzitter Dezentjé Hamming over het belang van internationale handel en de bijdrage die Nederlandse technologische bedrijven kunnen leveren in het kader van ontwikkelingssamenwerking.

Lilianne Ploumen en Ineke Dezentjé Hamming '
Lilianne Ploumen en Ineke Dezentjé Hamming
1/1

Dezentjé: "Voor de verdienkracht van Nederland moeten we onze exportpositie versterken. De inzet van minister Ploumen is hierbij essentieel. Het is van belang dat deze minister pal staat voor de Nederlandse industrie en deuren opent in landen met een opkomende markt. Daar liggen groeikansen voor de Nederlandse technologische industrie. Maar ook op het gebied van ontwikkelingssamenwerking kunnen onze bedrijven een belangrijke bijdrage leveren. Het is dan wel zaak dat er een heldere handelsagenda én een specifieke agenda voor ontwikkelingssamenwerking komt. Daar waar het zinvol is, moeten die twee agenda's worden gekoppeld."

Minister Ploumen kijkt er naar uit de komende jaren nauw samen te werken. ‘Voor de FME staat mijn deur altijd open en ik weet zeker dat we de komende jaren intensief met elkaar gaan samenwerken. We gaan er met al onze energie tegen aan, want buitenlandse handel is onze weg uit de crisis'.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden