DELFT, 3 december 2012 11:34

Nuna6 uitgebreid getest na crash

Afgelopen zaterdag is de Nuna6 van het Nuon Solar Team van de TU Delft uitgebreid getest. De auto met zonnepanelen crashte in augustus, waarbij het voertuig zware schade opliep. Na een korte test eind november, was afgelopen zaterdag het hele Nuna7-team en een aantal voorgangers aanwezig.

Het nieuwe team kon zo alle taken die tijdens de World Solar Challenge uitgevoerd moeten gaan worden goed uittesten. De coureurs konden deze keer op hoge snelheid rijden, noodsituaties konden worden getest en de acties bij control stops werden met tientallen seconden bijgeschaafd.

Test door 'oudgediende'

Nadat de auto klaar was gemaakt voor vertrek, testte Eric Versluis van team Nuna6 de wagen als eerste. Deze ervaren coureur weet immers precies hoe de auto in elkaar zit en hoe je er mee moet rijden. Toen bleek dat de auto perfect functioneerde nam Masoed Shakori van het Nuna7-team het stuur over. Bij elke ronde werd de snelheid opgevoerd tot de wagen 95 km/u reed.

Even wennen

In het begin was het even wennen, maar na 40 testrondes had Masoed de auto volledig onder controle. Na Masoed kon Sjoerd Moorman ook een aantal keer rond het circuit racen. Voor hem was het even wennen om de snelheid door een ander (mission control) te laten bepalen, maar na hier vertrouwen in te hebben gekregen reed het prima.

World Solar Challenge

De World Solar Challenge 2013 vindt van 6 tot 13 oktober 2013 plaats in Australië. In 2011 behaalde het Nuon Solar Team een mooie tweede plaats. Uiteraard hoopt het Nuna7-team dit resultaat volgend jaar te overtreffen.

bron: Nuon Solar Team

Foto's:

Nuna6 uitgebreid getest na crash

© Aandrijvenenbesturen.nl