Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 26 november 2012 11:23

Drie FME-leden genomineerd voor WNF Cleantech Award 2012

Locamation uit Hengelo, Tempress uit Vaassen en A. de Jong Groep uit Schiedam zijn genomineerd voor de WNF Cleantech Star Award 2012. De genomineerde bedrijven brengen producten op de markt die een belangrijke bijdrage leveren aan een 100% duurzame energievoorziening. De award is voor het meest veelbelovende cleantechbedrijf en wordt op 11 december tijdens het Cleantech Symposium in Rotterdam uitgereikt.

'
1/1

Er zijn zes bedrijven door een onafhankelijke jury zijn genomineerd. Naast de genoemde FME-leden zijn ook Hygear uit Arnhem, SkyNRG uit Amsterdam en HeatMatrix uit Rotterdam kanshebber voor de award. ‘De variatie bij de zes genomineerde bedrijven illustreert de breedte en potentie van de cleantechsector. Van technologische innovatie tot ICT- of keteninnovatie, van energiebesparing tot netbeheer en van zonne-energie tot duurzame biobrandstoffen', aldus Ab van der Touw, juryvoorzitter en bestuursvoorzitter van Siemens Nederland.

Duurzamer

Cleantechbedrijven dragen met hun technologie bij aan het duurzamer maken van de wereldwijde energievoorziening en kunnen een grote bijdrage leveren aan de Nederlandse economie. Het doel van de award is het stimuleren van de sector. Op dit moment staat de sector wereldwijd op de 21e plaats. Denemarken, China en Duitsland voeren de top 25 aan die in juni door het Wereld Natuur Fonds (WNF) werd gepubliceerd. Het WNF wil dat Nederland in 2020 in de top tien staat.

Vleugels

"De Nederlandse cleantechsector heeft nu al een goede basis. Om in de wereldwijde top tien te komen zijn echter stabiele regelgeving, voldoende financiering en een sterke thuismarkt nodig. Alleen dan kan deze sector vleugels krijgen en Nederland in de top 10 komen", aldus WNF-directeur Johan van de Gronden. Zowel in het regeerakkoord als in een advies van de Sociaal Economische Raad van 16 november over energie en economie wordt cleantech genoemd als één van de aanjagers van een groene economie. ‘Die steun kan de sector goed gebruiken. We zijn op de goede weg.'

Symposium

De Cleantech Star Award 2012 wordt georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Vereniging FME-CWM en energiebedrijf en WNF-bedrijvenpartner Eneco. De genomineerden zullen zich presenteren op het WNF Cleantech Symposium dat 11 december van 15.00 - 19.00 wordt gehouden in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam. Deelname is gratis voor FME-leden. Aanmelden kan via de website .

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden