Laatste nieuws:

BRUSSEL, 22 november 2012 10:35

Ondernemers profiteren van Europese ruimtevaart

De ontwikkeling van de Europese raket Ariane 5, het vanuit de ruimte analyseren van klimaat en luchtkwaliteit en het onderhouden van het ISS-ruimtestation. Door geld te steken in deze projecten zorgt het kabinet er voor dat Nederlandse ondernemers kunnen blijven profiteren van de Europese ruimtevaart. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken aan de Tweede Kamer.

'
1/1

"Nederlandse ondernemers en TNO behoren tot de top van de wereld als het gaat om ruimtevaarttechniek", aldus de bewindsman. 'Door te investeren in de Europese ruimtevaartprogramma's zorgt het kabinet er voor dat ondernemers kunnen blijven profiteren van de kansen op de Europese markt. Dat levert niet alleen kennis maar ook banen en inkomsten in Nederland op'.

ESA

Eind november worden tijdens een bijeenkomst van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) ruimtevaartprogramma's voor de periode 2013-2015 over 20 lidstaten verdeeld. In totaal schrijft Nederland zich voor €136 miljoen in op verschillende programma's.

Topsector High Tech

Dankzij deze investering kunnen Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen profiteren van ruimtevaartprogramma's die in Europees verband worden uitgevoerd. De Nederlandse ruimtevaartsector omvat zo'n 60 bedrijven en kennisinstellingen met een jaarlijkse omzet van in totaal €140 miljoen. Ruimtevaart is een belangrijk onderdeel van de topsector High Tech.

Geavanceerde ruimtevaartprogramma's

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen behoren tot de top van de wereld op het gebied van ruimtevaartechniek en hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van geavanceerde ruimtevaartprogramma's zoals het verwerken van foto's van de aarde in navigatiesoftware en het analyseren van meteorologische gegevens.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden