Laatste nieuws:

MAASTRICHT, 19 november 2012 11:18

Eerste robotfabriek opent in Maastricht

In het kader van het 20-jarig jubileum van de opleiding Kennistechnologie van de Universiteit Maastricht, presenteert het Department of Knowledge Engineering (DKE) de eerste robotfabriek in de stad.

'
1/1
Vorige week is de website www.robotfactory.nl online gegaan, waar iedereen in staat wordt gesteld zijn eigen robot te ontwerpen. Middels plasmaschermen op de Bouillonstraat 8-10 in Maastricht is live te zien hoe de robots geassembleerd worden en vervolgens van de lopende band rollen. Bezoekers zien daarna hun eigen robotje rondlopen in de fabriek.

De opleidingen van DKE combineren vakken op het gebied van wiskunde, kunstmatige intelligentie en IT. De onderdelen waaruit de robots gemaakt worden, corresponderen met de belangrijkste basiselementen van de opleidingen. Na de montage van de robot, krijgt iedere 'ontwerper' per mail een afbeelding van zijn eigen robot toegestuurd. De robotfabriek, inclusief plasmaschermen, blijft zeker tot na de Open Dag in maart 2013 open.

bron: Nieuwsbank

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden