DEVENTER, 1 november 2012 13:13

Mechatronisch Robot Orkest (video)

Op de Constructeursdag 2012 presenteert Bart Janssen van Team Dare samen met een groep TUE-ingenieurs het Mechatronisch Robot Orkest. Janssen zal toelichten hoe een bundeling van kennis op het gebied van mechanica, elektronica en informatica kan leiden tot de bouw van een perfecte muzikale robot.

Al sinds 2001 bouwt Team Dare robots die muziekinstrumenten kunnen besteden. In het kader van de Artemis Orchestra Contest wordt gestreefd naar een robotband die onderdeel kan worden van een orkest.

Het team combineert ervaring in wetenschap en industrie op het gebied van ingebedde intelligente systemen om te komen tot balans en synergie tussen mechanica, elektronica en computertechniek.  Het team won verschillende prijzen in internationale competities voor (autonome) robots.

Werktuigbouwkundig ingenieur Bart Janssen is een van de oprichters van Team Dare. Hij is afgestudeerd aan de TU Eindhoven in de vakgroep Dynamics & Control en is op dit moment mechanisch systeemontwerper bij CCM.

Hier is hij betrokken bij de ontwikkeling van mechatronische systemen voor onder andere de medische industrie en halfgeleiderindustrie.

De Constructeursdag 2012 vindt plaats op 20 november in De Frabrique in Maarssen.

Kijk hier voor meer informatie - en voor inschrijving.

Foto's:

Bart Janssen

Bart Janssen

© Aandrijvenenbesturen.nl