Laatste nieuws:

MADISON, WISCONSIN (VS), 25 oktober 2012 11:05

Slim robotbootje voor watermetingen (video)

Platypus Technologies, een spin-off bedrijf van Carnegy Mellon University's (CMU) Robotics Institute, heeft een autonoom robotbootje gebouwd. De robot kan geheel op eigen kracht varen, sturen en data verzamelen.

Het robotbootje in meer detail'
Het robotbootje in meer detail
1/1

Zes onderzoekers aan de CMU Robotics Institute startten eerder dit jaar hun bedrijfje Platypus Technologies op. De onderzoekers hebben nu een volledig autonoom watervaartuigje ontwikkeld, wat ze hopen in te zetten in verschillende toepassingen voor het monitoren van de omgeving.

Denk hierbij aan informatie verzamelen na bijvoorbeeld een overstroming, maar ook het doen van milieumetingen in waterrijke gebieden, taken verrichten op een viskwekerij en nog veel meer.

Slim bootje

De robotboot is gemaakt van een omhulsel van polyurethaan, met drie primaire componenten op het dek gemonteerd: een elektrische aandrijfpropellor, een waterdichte behuizing voor elektronica en een behuizing voor een smartphone.

Sensoren

De robot heeft een heel scala aan sensoren aan boord waarmee de kwaliteit van het water gemeten kan worden. De sensoren meten zuurstofniveau's, temperatuur, geleidbaarheid en pH-waarde van het waten. De informatie van de sensoren wordt doorgegeven aan een Arduino microcontroller. Ook kunnen watermonsters genomen worden. De smartphone geeft de telemetrie-informatie en videobeelden door via 3D of WiFi en kan instructies ontvangen van een bestuurder.

Handig en snel

De robot kan snel autonoom rond obstakels manoeuvreren en verzamelt data zo op een meer efficiente wijze dan een mens die dit soort werk moet doen.

 

bron: CMU Robotics Institute

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden