Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 25 oktober 2012 10:23

FME: ‘deelname aan JSF goed voor kenniseconomie'

De rapporten van de Algemene Rekenkamer en onderzoeksbureau SEO onderstrepen de waarde van deelname aan het JSF-project voor de Nederlandse industrie en de kenniseconomie, vindt FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink. "De industrie, werknemers en kennisinstellingen hechten niet voor niets aan deelname aan dit grote project. Het levert ons land tussen de 24 en 37 miljard euro aan opdrachten op en dat is natuurlijk een enorme push voor de innovatiekracht van de Nederlandse industrie. Bovendien levert deelname 75000 manjaren aan werk; een garantie voor járen hoogwaardige werkgelegenheid."

'
1/1

Het rapport van de Rekenkamer stelt de politiek voor een dilemma. Doorgaan met de JSF, zoals de VVD wil, kan niet binnen het huidige budget, maar stoppen, zoals de PvdA en een Kamermeerderheid - althans vòòr de verkiezingen - willen, is mogelijk nog duurder. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur meldde onlangs dat vooral veel VVD'ers betrokken zijn bij de lobby voor de JSF. Ook FME is altijd voorvechter van de JSF geweest.

Overheid als klant

FME steunt het ingezette topsectorenbeleid; bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid concentreren hiermee hun inspanningen op sectoren die het verschil maken voor de concurrentiekracht van de Nederlandse kenniseconomie. FME benadrukt dat ook de rol van de overheid als ‘launching customer' cruciaal is om de volle kracht van beschikbare middelen op de kenniseconomie te richten.

De rapporten van zowel Algemene Rekenkamer als SEO bevestigen dat de inkoopkracht van de overheid een belangrijke rol speelt in de kenniseconomie. Als Defensie materieel inkoopt is het cruciaal dat daarbij ook bredere belangen worden meegewogen. Dezentjé Hamming (ook VVD): "Dit maakt eens te meer duidelijk dat deelname aan de JSF ervoor zorgt dat Nederland nog steeds een brede luchtvaartindustrie van betekenis heeft. De bijdrage van deze industrie aan de verdienkracht van Nederland moeten we koesteren."

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

29 oktober 2020 - Den Bosch
Engineering Event SAFETY
16 december 2020 - Den Bosch
Efficiënt Aandrijven Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden