TOKIO (JAPAN), 4 oktober 2012 11:03

Beresterk met Japans spierballenpak (video)

Onderzoekers van het Koba Lab op de Tokyo University of Science, hebben een robotpak uitgevonden wat de drager sterker maakt. Koba Lab toonde de innovatie op de CEATEC Japan 2012, een beurs voor elektronica en innovatie, gehouden van 2 oktober t/m 6 oktober in Makuhari Messe in Tokio.

Met het robotpak kan de drager met gemak (zie filmpje hieronder) 50 kilo rijst dragen. Dankzij een vernuftig pneumatisch systeem van kunstmatige 'spieren' wordt de drager van het pak letterlijk en figuurlijk ontlast.

Pneumatisch aangedreven

Op de rug van het pak zit een tweetal zogeheten McKibben kunstmatige spieren. Dit systeem werkt met taaie tubes van polyethyleen, waar lucht in gepompt wordt.

De tubes geven continu ondersteuning aan de rug, schouders en ellebogen van de drager. Als het pak wordt uitgeschakeld, is het verschil meteen merkbaar.

Iron Man

De kunstmatige spieren zijn vervaardigd door Kanda Tsushin, een fabrikant van industriële apparatuur. De apparatuur die voor luchtdruk zorgt is afkomstig van KOA Corporation.

Een medewerker van de Amerikaanse website Engadget mocht het pak uitproberen en omschreef dat hij zich "voelt als Iron Man".

 

bron: Engadget

Foto's:

Beresterk met Japans spierballenpak (video)

Een bezoeker van de CEATEC draagt 30 kilo rijst. Ook de twee resterende zakken (totaal 50 kilo) zijn geen probleem als het pak aan staat.

© Aandrijvenenbesturen.nl