Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 4 oktober 2012 11:03

Beresterk met Japans spierballenpak (video)

Onderzoekers van het Koba Lab op de Tokyo University of Science, hebben een robotpak uitgevonden wat de drager sterker maakt. Koba Lab toonde de innovatie op de CEATEC Japan 2012, een beurs voor elektronica en innovatie, gehouden van 2 oktober t/m 6 oktober in Makuhari Messe in Tokio.

Een bezoeker van de CEATEC draagt 30 kilo rijst. Ook de twee resterende zakken (totaal 50 kilo) zijn geen probleem als het pak aan staat.'
Een bezoeker van de CEATEC draagt 30 kilo rijst. Ook de twee resterende zakken (totaal 50 kilo) zijn geen probleem als het pak aan staat.
1/1

Met het robotpak kan de drager met gemak (zie filmpje hieronder) 50 kilo rijst dragen. Dankzij een vernuftig pneumatisch systeem van kunstmatige 'spieren' wordt de drager van het pak letterlijk en figuurlijk ontlast.

Pneumatisch aangedreven

Op de rug van het pak zit een tweetal zogeheten McKibben kunstmatige spieren. Dit systeem werkt met taaie tubes van polyethyleen, waar lucht in gepompt wordt.

De tubes geven continu ondersteuning aan de rug, schouders en ellebogen van de drager. Als het pak wordt uitgeschakeld, is het verschil meteen merkbaar.

Iron Man

De kunstmatige spieren zijn vervaardigd door Kanda Tsushin, een fabrikant van industriële apparatuur. De apparatuur die voor luchtdruk zorgt is afkomstig van KOA Corporation.

Een medewerker van de Amerikaanse website Engadget mocht het pak uitproberen en omschreef dat hij zich "voelt als Iron Man".

 

bron: Engadget

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden