Laatste nieuws:

DELFT, 4 oktober 2012 09:47

Elektrisch rijden: duurzaam en praktisch haalbaar

Rijkswaterstaat heeft de eerste resultaten bekendgemaakt van een praktijkproef met 24 elektrische voertuigen en twee plug-in hybride auto's. De auto's werden door Rijkswaterstaat gebruikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer en zakelijke afspraken. Samen legden de deelnemende auto's meer dan 233 duizend kilometers met elektrisch aandrijving af.

'
1/1

De voertuigen zijn een jaar lang door TNO gemonitord op inzet en energiegebruik. Ook zijn de gebruikers en andere betrokkenen van Rijkswaterstaat en leasemaatschappij LeasePlan uitgebreid geïnterviewd over hun ervaringen met elektrisch rijden.

Het doel van de proef is om inzicht te krijgen in de kosten, gebruik in de praktijk, milieueffecten en acceptatie door gebruikers bij hybride en elektrisch rijden. Wat houdt dit in voor Rijkswaterstaat? En is het haalbaar om tenminste een kwart van het wagenpark van Rijkswaterstaat (nu in totaal 1700 voertuigen) uit elektrische voertuigen te laten bestaan? Dit is de ambitie die de staatssecretaris Atsma in 2010 heeft uitgesproken bij de start van de praktijkproef. Een van de belangrijke conclusies van TNO is dat het vervangen van een kwart van de vloot door elektrische auto's goed mogelijk lijkt - ook met het oog op mogelijk gebruik van elektrische auto's binnen de hele Rijksoverheid.

Brochure

De resultaten van het onderzoek zijn in een brochure samengevat, "Elektrisch rijden: duurzaam en praktisch haalbaar". De brochure geeft de resultaten weer van het meetprogramma van de praktijkproef en de interviews met de medewerkers van Rijkswaterstaat.

Downloads

TNO en elektrische mobiliteit (Stand per 01092012)  1228 KB

Elektrisch rijden: duurzaam en praktisch haalbaar 919 KB

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden