Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 13 september 2012 11:27

FME wil snel stabiel middenkabinet

De VVD en PvdA zijn als grootste partijen uit de verkiezingen gekomen. "Rutte en Samsom moeten er nu voor zorgen dat er snel een stabiel en daadkrachtig kabinet ‘van het midden' komt. Dan kunnen de noodzakelijke hervormingen worden doorgevoerd en kan de verdienkracht van Nederland worden vergroot." Aldus FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming in een eerste reactie op de stembusuitslag.

'
1/1
FME constateert dat alle betrokken partijen beseffen dat het de industrie is die het geld verdient in en voor Nederland. Eensgezindheid is er ook over het enorme belang van innovatie, export en voldoende technici om de concurrentiekracht van de industrie te kunnen vasthouden. Dezentjé: "Dat is een mooie start voor een beleid dat de verdienkracht van Nederland versterkt. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden. Met het topsectorenbeleid komen we een heel eind."

Voor de korte termijn vindt FME dat Nederland alles op alles moet zetten om de euro en Europese samenwerking overeind te houden. Dezentjé: "Duitsland heeft het sein op groen gezet. Het nieuwe kabinet in Den Haag moet nu mét de Europese partners zorgen voor rust op de financiële markten en groei van de Europese economie."

bron: FME

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden