Laatste nieuws:

UTRECHT, 3 september 2012 13:11

Aandrijftechniek en automatisering beleven

Het nieuwe event Industrial Automation & Drives komt voort uit de vakbeurzen Industry & Automation en Aandrijftechniek. Door de samensmelting is een concept ontstaan dat uitstekend past bij de huidige marktontwikkelingen. Industrial Automation & Drives is geen beurs, maar een event. De nieuwe uitstraling zorgt voor een nieuwe beleving in een juiste zakelijke sfeer.

'
1/1
Het concept van het nieuwe evenement is gebaseerd op drie pijlers. Ten eerste is dat  kennisuitwisseling en netwerken. Ten tweede 'beleving': de bezoekers aandrijftechniek en automatisering van meer dan 200 aanbieders zelf laten ervaren. De derde pijler is de traditionele functie van een beurs: vraag en aanbod bij elkaar brengen. Met deze mix én veel aandacht voor gastvrijheid, verwachten organisatoren Feda en VNU Exhibitions een aantrekkelijk concept te presenteren.

Engineering moves

Het motto van het evenment is ‘Engineering moves'. Een motto met een dubbele betekenis: engineering zorgt dat machines en fabrieken draaien en bewegen, maar engineering zelf is ook in beweging. Verleden, heden en toekomst zijn in Utrecht terug te zien. Bij binnenkomst lopen de bezoekers langs aandrijftechniek uit het verleden. Zij zien, voelen, horen en ruiken de aandrijving zodra zij binnenstappen. De exposanten vormen het heden met hun oplossingen en de kenniscentra blikken vooruit naar de toekomst..

De thema's die de rode draad vormen vanvan het evenement zijn Safety, Energy Saving en Maintanance.

Drie kenniscentra

De organisatie maakt met dit event een bewuste keuze. Bezoekers komen voor echte innovaties, voor oplossingen, niet voor zaken die zij al gezien hebben. Daarom is dit keer veel aandacht voor kennisoverdracht in drie kenniscentra. Eén voor Energy Saving, één voor Maintenance en één voor Safety. Dagelijks schetsen sprekers voor elk van deze thema's de huidige trends, reiken ze praktische oplossingen aan en helpen ze met hun kennis om machines en installaties energiezuiniger, veiliger en onderhoudsvriendelijker te maken. Deze sessies zijn gratis toegankelijk voor geregistreerde bezoekers. In de kenniscentra kan men actief met innovatieve oplossingen aan de slag gaan. Naast masterclasses worden hier demonstraties gehouden.

Energy Saving

Het kenniscentrum Energy Saving is de plek waar energiebesparing wordt behandeld. Diverse brancheverenigingen en kennisinstituten zullen gedurende vier dagen programma's verzorgen. Daarbij moet gedacht worden aan energiebesparing op het gebied van mobiliteit, binnen machinebouw en duurzame energie. Maar ook de vergelijking van elektrische, mechanische, hydraulische en pneumatische aandrijvingen in relatie tot energie wordt er behandeld.

Maintenance

In het Maintenance-programma komen verschillende onderwerpen aan bod die de toekomst van onderhoud behandelen. Belangrijke thema's daarin zijn ‘risk based maintenance', ‘live remote monitoring' en predictief onderhoud. Toepassingen en oplossingen worden in de kenniscentra live aan de bezoekers getoond. Een ander thema dat men hier kan verwachten is onderhoud op afstand en met behulp van sensoren.

Safety

Leverancieronafhankelijke communicatie, de relatie tussen CE-richtlijnen en NEN-normeringen, PL en SIL, waar liggen aansprakelijkheden en verantwoordelijkheden en hoe zijn zaken wettelijk geregeld? Deze onderwerpen en nog veel meer komen aan de orde in het kenniscentrum en de masterclasses van Safety. Maar ook een onderwerp als ‘Hoe veiligheidsbeheer goed in de bedrijfsvoering wordt opgenomen, en bespaart dit geld? ‘ is aansprekend voor eenieder die in zijn dagelijkse werkzaamheden te maken heeft met veiligheid.

http://www.iad.nl/

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden