Laatste nieuws:

DEN HAAG, 30 augustus 2012 10:27

GroenLinks: 'sluit alle kolencentrales'

GroenLinks wil alle kolencentrales in Nederland sluiten en in plaats daarvan werk maken van schone energie. Dit stelt GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren woensdag tijdens het Energiedebat van het Financieele Dagblad in Den Haag. In de overgangsfase naar een volledig schone energievoorziening, kunnen energiebedrijven gebruik maken van gas- en duurzame biomassacentrales. De doorbraak naar een groene economie is alleen mogelijk door volledig in te zetten op schone energiebronnen, zoals zon en wind.

'
1/1

Van Tongeren: "Laten we onszelf niet langer voor de gek houden door vieze kolencentrales open te houden. Zelfs van de energiesector kregen we gisteren bijval: zowel E.ON als RWE verklaarden geen vervuilende energiecentrales meer te willen bouwen. RWE liet onlangs weten dat haar nieuwe kolencentrale in de Eemshaven steeds vaker stil zal staan. Als energiereuzen voldoende hebben aan zon en wind, waarom zou de politiek hen dan nog tegenwerken'"

Het Centraal Planbureau berekende deze week dat met de introductie van de kolenbelasting, zoals GroenLinks deze voorstelt, de elektriciteitsproductie door kolencentrales in Nederland wegvalt. Dit leidt tot een enorme emissiereductie van 20 Mton. Met een maatregel bereikt GroenLinks daarmee bijna net zoveel CO2-reductie als de SP in het totaal. Bovendien is GroenLinks met 18% kampioen duurzame energie.

Van Tongeren: "De cijfers van het CPB tonen aan dat GroenLinks in acht jaar tijd de hoeveelheid duurzame energie in Nederland praktisch kan vervijfvoudigen. De beelden van een smeltende Noordpool en ijsberen die vechten voor hun leven, staan vers op ons netvlies. Hoog tijd om werk te maken van een schone toekomst. Bovendien levert investeren in zon, wind en aardwarmte vele tienduizenden banen op, en maakt het ons minder afhankelijk van oliesjeiks in het Midden-Oosten en gasbaronnen in Rusland. Tel uit je winst."

bron: GroenLinks

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden