ENSCHEDE, 15 augustus 2012 14:42

Driewieler Lowlands rijdt op geluid (video)

Firma Kodde staat komend weekend op Lowlands met een wel heel bijzondere driewieler. Samen met KITT engineering heeft deze creatieve firma een driewieler gerealiseerd die harder gaat rijden hoe harder de berijder schreeuwt.

In een ranzige hoek van Lowlands, waar het ruikt naar zweet, olie en benzine, staan drie driewielers te sputteren en te ronken, klaar om bereden te worden. Drie deelnemers worden uit het publiek geplukt. De spanning stijgt. De vlag gaat neer. En zoef, daar gaan ze. The race is on!

Kunstwerk als metafoor

Maar wel een race met een boodschap: een kunstwerk als metafoor voor vooruitgang in onze westerse wereld. Een wereld waarin wie het hardst schreeuwt, het eerste gehoord wordt en het hoogste bereikt. Maar is dat wel terecht?

Firma Kodde

André Kodde is eigenaar van Firma Kodde en creatief brein achter werken als een muzikale compositie gedestilleerd uit het patroon van elektriciteitsleidingen in een gebouw en een machine die wordt aangedreven door een goudvis. Deze zomer staat hij op Lowlands met zijn Tricycles: oorspronkelijk gemaakt voor driewielerende peuters, maar nu uitgevoerd op maxi-schaal voor het festivalpubliek.

Aandrijving regelen met geluid

Een korte uitleg van de performance: aan de driewielers zit een microfoon bevestigd, die in direct contact staat met het aandrijvingmechanisme. Hoe harder de berijder schreeuwt, hoe eerder hij (of zij) over de finish gaat.

 

bron: KITT Engineering

Foto's:

André Kodde op zijn Tricycle

André Kodde op zijn Tricycle

© Aandrijvenenbesturen.nl