Laatste nieuws:

DELFT, 13 augustus 2012 12:31

Recordfiets VeloX2 klaar voor Amerika (video)

Op zondag 12 augustus hebben studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam voor het laatst getraind in Nederland met de gestroomlijnde recordfiets VeloX2. De studenten gaan begin september naar Amerika waar getracht wordt een wereldrecord neer te zette op een kaarsrechte weg in de woestijn van Nevada.

'
1/1

Eén van de fietsers is Sebastiaan Bowier, die vorig jaar met 130 km/u slechts een fractie onder het wereldrecord van 133 km/u bleef steken. Naast Bowier zal ook oud-wereldkampioen schaatsen Jan Bos mee gaan naar Amerika.

Verbeterd

De fiets zelf is aanzienlijk verbeterd ten-opzichte van vorig jaar. "De fietsers maken geen ronde trapbeweging meer maar bewegen hun voeten in een langgerekte ellips", vertelt Paul Denissen. "Daardoor konden we de neus van de fiets een flink stuk spitser maken."

Ook verbeterden de studenten de stroomlijn door de voorruit te elimineren: de fietsers zien de weg op een beeldschermpje aan boord . De afgelopen weken zijn er door de studenten nog aanpassingen gedaan aan de VeloX2 om de fiets nog sneller te maken. Daarnaast hebben de fietsers uitvoerig getraind in de VeloX2.

Nieuw ontwerp

Door een poging te doen het wereldrecord te verbreken hoopt het team te laten zien dat door goed te ontwerpen fietsen veel sneller kunnen dan de huidige generatie fietsen. "Eigenlijk is een fiets een heel saai, klassiek product. Je kunt er veel meer mee doen en we hopen met deze recordpoging fietsfabrikanten ook een beetje te inspireren het klassieke fietsontwerp eens flink op zijn kop te zetten", aldus ontwerper David Wielemaker.

 

bron: TU Delft

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden