DELFT / HOCKENHEIM, 8 augustus 2012 12:04

Racewagen TU Delft wint op Hockenheim

De TU Delft studenten van het DUT Racing team hebben het algemeen klassement van de Formula Student-competitie op het circuit van Hockenheim gewonnen in de categorie ‘elektrisch’. Met hun vierwielaangedreven elektrische racewagen haalde het DUT Racing Team 910 punten. Hiermee bleef het team de concurrent van ETH Zurich ruim voor. DUT12, de twaalfde racewagen van het Delftse team, won onder meer op de onderdelen design en acceleratie.

Het DUT Racing team doet al 12 jaar mee aan de competitie en heeft internationaal naam gemaakt met ‘het Delftse concept': ultralichte racewagens. Vorig jaar bouwde het team voor het eerst een elektrische racewagen en dat was meteen een doorslaand succes. Met DUT11 wonnen de studenten vorig jaar zowel de wedstrijd op Silverstone als die op Hockenheim in de elektrische klasse.

Dit jaar strijden voor het eerst de elektrische en verbrandingsmotoren in dezelfde klasse. "Onze ambitie was om dit jaar ook in de gezamenlijke klasse te winnen. In Silverstone waren we tweede. Fantastisch dat we nu in Hockenheim hebben kunnen winnen," zegt teamchef Max Wink. Hockenheim geldt als het officieuze WK, daar doen alle sterke teams uit de hele wereld mee.

Formula Student

Formula Student is een internationale ontwerpcompetitie waar wereldwijd meer dan 400 universiteiten aan deelnemen. De racewagens gaan tijdens de evenementen de strijd aan op verschillende proeven, zoals een acceleratietest en een endurance-race. Ook het ontwerp wordt op verschillende aspecten beoordeeld. De race is oorspronkelijk opgezet vanuit de Amerikaanse auto-industrie, waar men behoefte had aan ingenieurs met meer praktische ervaring.

bron: TU Delft

Foto's:

Het DUT-racing team bij de prijsuitreiking

Het DUT-racing team bij de prijsuitreiking

De elektrische racewagen DUT12

De elektrische racewagen DUT12

© Aandrijvenenbesturen.nl