Laatste nieuws:

SHENZHEN, 8 augustus 2012 11:32

Accu elektrische taxi niet ontploft

Bij een ongeluk in China met een elektrische taxi van het merk BYD zou het accupakket ontploft zijn - drie mensen kwamen om het leven. Maar de Chinese regering heeft de autofabrikant vrijgesproken van schuld.

'
1/1

Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche. Het exploderen van de e6 van BYD, de samenwerkingspartner van het Duitse Daimler, heeft eind mei de discussie rond de veiligheid van het type auto opgelaaid. Maar de Chinese regering heeft een bericht over het ongeluk verspreid waarin zij verklaart dat de batterij niet zoals eerder werd aangenomen, is ontploft. In plaats daarvan zou een kortsluiting tot ontploffing van licht ontvlambare stoffen in het interieur hebben geleid waardoor de brand is ontstaan.

Bij het ongeluk zijn alle drie de inzittenden van de elektrische taxi verongelukt. Een Nissan GT-R heeft de taxi met hoge snelheid van achteren geramd, er wordt gesproken over een snelheid van maar liefst 180 km per uur. Fabrikant BYD wees er al eerder op dat de e6 aan alle door de overheid gestelde eisen voldeed. Ook de accu zou grondig getest zijn en zou zelfs bij grote vervorming niet in brand vliegen.

bron: Automobilwoche

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden