Laatste nieuws:

DEVENTER, 26 juli 2012 11:14

Draagbare 3D-printer op kofferformaat (video)

Ligt er thuis op de rommelzolder nog een verdwaald koffertje? Waarom grijp je niet de kans om er een draagbare 3D-printer van te maken? Internetberoemdheid en modding-goeroe Benjamin J. Heckendorn (Ben Heck), laat in een recente aflevering van zijn ‘Ben Heck Show’ zien hoe je zoiets aanpakt.

De draagbare 3D-printer in uitgeklapte vorm.'
De draagbare 3D-printer in uitgeklapte vorm.
1/1

Vorig jaar berichtten we al over Ben's eerste poging om een portable 3D-printer te maken. De nieuwe printer is ook deels gebaseerd op het ontwerp van vorig jaar, maar is opnieuw uitgedacht, zodat het daadwerkelijk in een klein koffertje past.

Verbeterde draagbare 3D-printer

Ben Heck heeft verschillende verbeteringen doorgevoerd in zijn 3D-printer. Het is nu makkelijker om van printmateriaal te wisselen, dankzij de zogenaamde Birdstruder. Ook kan het nieuwe model rechtstreeks vanaf SD-kaart printen, zodat je geen laptop of computer bij de hand hoeft te hebben.

Het apparaat heeft nu een 200 vierkante millimeter groot printoppervlak van massief koper. Dankzij dit oppervlak kan de printer accurater werken en is de printer steviger. Toch is de printer vele malen draagbaarder dan zijn voorganger. Het koffertje waar de print in is gebouwd meet slechts 46 x 36 x 11 cm.

Kickstarter-project

Ook interesse in je eigen 3D-printer? Je kunt natuurlijk onderstaande aflevering van de Ben Heck Show goed bestuderen en het zelf proberen, maar Ben Heck gaf tijdens een interview op de Maker Faire aan dat hij al werkt aan een verbeterde versie die hij wellicht op Kickstarter zal zetten. De kans dat we binnenkort allemaal met een 3D-printer onder de arm de auto, bus of trein in kunnen stappen is dus zeker aanwezig.

 

bron: Ben Heck Show

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden