Laatste nieuws:

DEVENTER, 26 juli 2012 11:14

Draagbare 3D-printer op kofferformaat (video)

Ligt er thuis op de rommelzolder nog een verdwaald koffertje? Waarom grijp je niet de kans om er een draagbare 3D-printer van te maken? Internetberoemdheid en modding-goeroe Benjamin J. Heckendorn (Ben Heck), laat in een recente aflevering van zijn ‘Ben Heck Show’ zien hoe je zoiets aanpakt.

De draagbare 3D-printer in uitgeklapte vorm.'
De draagbare 3D-printer in uitgeklapte vorm.
1/1

Vorig jaar berichtten we al over Ben's eerste poging om een portable 3D-printer te maken. De nieuwe printer is ook deels gebaseerd op het ontwerp van vorig jaar, maar is opnieuw uitgedacht, zodat het daadwerkelijk in een klein koffertje past.

Verbeterde draagbare 3D-printer

Ben Heck heeft verschillende verbeteringen doorgevoerd in zijn 3D-printer. Het is nu makkelijker om van printmateriaal te wisselen, dankzij de zogenaamde Birdstruder. Ook kan het nieuwe model rechtstreeks vanaf SD-kaart printen, zodat je geen laptop of computer bij de hand hoeft te hebben.

Het apparaat heeft nu een 200 vierkante millimeter groot printoppervlak van massief koper. Dankzij dit oppervlak kan de printer accurater werken en is de printer steviger. Toch is de printer vele malen draagbaarder dan zijn voorganger. Het koffertje waar de print in is gebouwd meet slechts 46 x 36 x 11 cm.

Kickstarter-project

Ook interesse in je eigen 3D-printer? Je kunt natuurlijk onderstaande aflevering van de Ben Heck Show goed bestuderen en het zelf proberen, maar Ben Heck gaf tijdens een interview op de Maker Faire aan dat hij al werkt aan een verbeterde versie die hij wellicht op Kickstarter zal zetten. De kans dat we binnenkort allemaal met een 3D-printer onder de arm de auto, bus of trein in kunnen stappen is dus zeker aanwezig.

 

bron: Ben Heck Show

Reacties (1)

De UltiPanel die je ziet is een onderdeel van de Ultimaker. Het maakt het gebruik van 3D printers een stuk makkelijker. De Ultimaker is een open source 3D printer, een Nederlands product en geleverd door Ultimaking Ltd. gevestigd in Geldermalsen. Ultimaking Ltd publiceert tekeningen om innovatie op het gebied van 3D printers te versnellen. De Ultimaker print een groter bouwvolume dan alle andere printers, print sneller en op hoger detail. Let wel op: het is een bouwpakket en kost je zo\\\'n 5 uur om in elkaar te zetten. Iets meer als je ECHT niet handig bent. Je moet iets meer dan IKEA niveau hebben. http://www.ultimaker.com/

Erik de Bruijn

27-07-2012 op 10:34

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden