'S HERTOGENBOSCH, 19 juli 2012 10:33

Cadmes: PDM synchroniseert Sharepoint met Enterprise PDM

Veel middelgrote en grote ondernemingen maken gebruik van Microsoft SharePoint voor het delen van documentatie tussen medewerkers, toeleveranciers en klanten. De nieuwe Cadmes EPDM SharePoint Link is een voordelige en veilige manier om het populaire platform te synchroniseren met documenten uit SolidWorks Enterprise PDM. Daarmee wordt engineeringdata niet alleen in de onderneming openbaar gemaakt, maar worden ze ook doorgegeven aan toeleveranciers en klanten.

Bedrijven in de maakindustrie beschikken vaak over veel documentatie, het beheer hiervan kan geregeld worden met een product data management (PDM) systeem. Om deze ontwerpdata met derden te delen kan de engineeringafdeling hen natuurlijk toegang verlenen tot de PDM-database. Met het oog op het licentiemodel van EPDM enerzijds en anderzijds het feit dat afdelingen die niet direct bij het engineering betrokken zijn, louter een leesbehoefte hebben, is dit in een aantal gevallen echter oneconomisch.

In één geval is het zelfs geheel onnodig want via Microsoft SharePoint leest Cadmes EPDM SharePoint Link de gewenste documenten na vrijgave automatisch in en actualiseert ze. Afdelingen zoals kwaliteitsmanagement, montage of productie, kunnen zodoende actuele documenten van de constructieafdeling in realtime inzien, of het nu gaat om een onderhoudsvoorschrift, een stuklijst of een inkoopaanvraag.

Een onderneming benut via EPDM SharePoint Link het beste uit beide werelden: de CAD-gebruikers vormen de harde kern die daadwerkelijk een PDM-koppeling nodig heeft, want alleen deze kan de verbindingen bewaken tussen componenten, modules en tekeningen. De afdelingen die niet direct bij het ontwerpen betrokken zijn, hebben alleen de kant-en-klare technische documenten nodig. Deze worden gemakkelijk via SharePoint beschikbaar gemaakt - vaak in combinatie met ERP.

Zolang de documenten in de computer blijven, is met EPDM SharePoint Link een organisatie brede synchronisatie mogelijk. Geeft de afdeling Engineering groen licht, dan wordt het project direct en overal geactualiseerd - systeemoverkoepelend, inclusief ERP, CRM en tot buiten de onderneming.

bron: Kunststof en rubber

Foto's:

Cadmes: PDM synchroniseert Sharepoint met Enterprise PDM

© Aandrijvenenbesturen.nl