ZOETERMEER, 19 juli 2012 09:41

RoHS II: Europese Commissie lanceert FAQ

RoHS II treedt begin 2013 in werking. De Europese Commissie heeft daarbij gekozen voor een zogeheten ‘open scope’ waardoor veel producten in principe onder RoHS II kunnen gaan vallen.

Zie de FME-factsheet. De eerste helft van 2012 is er gewerkt aan heldere definitie en het opstellen van een Frequently Asked Questions (FAQ) document. Het FAQ-document van de Europese Commissie is door een werkgroep van Commissie en lidstaten gemaakt.

Input van bedrijven is welkom

De vragen en antwoorden zijn bedoeld om marktdeelnemers te helpen bij de naleving van de vereisten uit de Richtlijn (2011/65/EU). Het is een ‘levend document', dat in de toekomst kan worden herzien. In dit licht zijn reacties van belanghebbenden op het document welkom en kunnen tot 14 september a.s. worden ingediend via env-rohs@ec.europa.eu, zodat ze in overweging kunnen worden genomen voor een eerste revisie van het FAQ-document. Deze eerste revisie is voorzien voordat RoHS 2 in werking treedt.

Orgalime en FME in debat met Europese Commissie over FAQ RoHS II

Het kan voorkomen dat uw bedrijf een probleem ervaart waarvoor deze FAQ geen goede oplossing biedt. Het FAQ is een conceptdocument en moet nog formeel worden afgerond met stakeholders. Orgalime (de Europese koepel van de Technologische Industrie) en FME zijn het op diverse onderdelen niet eens met de zienswijze van de Europese Commissie in dit FAQ document. Voor FME leden is deze informatie op aanvraag beschikbaar.

bron: FME-CWM

Foto's:

EU-vlag

© Aandrijvenenbesturen.nl