Laatste nieuws:

LEEUWARDEN, 16 juli 2012 09:52

Gowrings Continental BV wint DONG Energy Solar Challenge 2012

Met een tijd van 10 uur, 40 minuten en 28 seconden is Gowrings Continental BV (T82) de terechte winnaar van de DONG Energy Solar Challenge 2012. "Het is eigenlijk wel leuk om te winnen. Is eens wat anders dan eeuwig tweede zijn. We wisten het gister ook al wel, maar we kunnen pas zeggen dat we gewonnen hebben nu we over de eindstreep zijn", zegt een blije schipper Joop Steenman. "Volgende keer wint weer iemand anders."

'
1/1

Private Energy Solar Team (T83) heeft het na een enorme tegenslag toch nog weten te presteren om de tweede plaats in het algemeen klassement te bemachtigen. Dit binnen de tijd van 14 uur, 13 minuten en 41 seconden. "Dit had ik echt niet voorzien na dinsdag. De boot van Gowrings Continental BV is onze oude boot. Het besef dat de twee boten die door ons gebouwd zijn ook nog eens de nummers één en twee in het algemeen klassement zijn, begint langzaam te komen. Het is heel bijzonder."

De nummer drie in het algemeen klassement is het Amerikaanse team Cedarville University (T86). Zij hebben hard gestreden in 14 uur, 39 minuten en 7 seconden. "Wij zijn erg blij met deze derde plaats, hier hebben we hard voor gewerkt. Maar het komt ook door de problemen van andere teams. Wij hadden meer een constante prestatie", legt teamlid Andy Koch uit.

Winnaar van de Challenge A is ROC Friese Poort Sneek (A08) met een tijd van 14 uur, 44 minuten en 35 seconden. Zij zijn door het dolle heen. "Vanochtend hadden we het al gedacht, maar nu is het echt. Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar super is het wel", vertelt schipper Douwe Itzinga. De tweede van de Challenge A is de Sinnetapper (A12), met een tijd van 14 uur, 53 minuten en 3 seconden. Gevolgd door Cree Yacht (A16) met 15 uur, 17 minuten en 9 seconden.

Winnaar van de Challenge B is Solarteam HvA (B52) uit Amsterdam. Voor het eerst doen zij mee aan de DSC en meteen hebben ze die felbegeerde eerste prijs te pakken. Zij deden 16 uur, 26 minuten en 55 seconden over de route van de elf steden. "Vooraf mikten we op de top 3. Dan hoop je wel dat je hoger eindigt, maar dit hadden we niet durven dromen. Met de Polen en de Finnen hadden we sterke concurrenten. Dat we nu eerste zijn is nog heel onwennig, maar zeker reden voor een feestje. Dat komt wel goed", vertelt een erg blij teamlid.

Als tweede in de Challenge B is het Poolse team Energa Gdansk University of Technology Poland (B54) geëindigd, met een tijd van 16 uur, 28 minuten en 55 seconden. Een andere debutant is Midnight Sun Finland (B55). Zij weten de derde plaats in de Challenge B te bemachtigen, in een tijd van 16 uur en 54 minuten. "Dit hadden we nooit verwacht. We zijn super blij en hebben een geweldige race gehad. In 2014 zijn we er zeker weer bij. Maar nu eerst: feesten!", zegt een van de enthousiaste teamleden.

bron: DONG Energy Solar Challenge

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden