Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 11 juli 2012 13:34

Dutch Power en KIEN roepen op tot integrale aanpak duurzame energiehuishouding

Dutch Power, het netwerk voor het ontwikkelen van strategieën en ideeën in de energiesector, en Stichting Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland (KIEN), roepen bedrijven, instellingen, brancheorganisaties en overheden op om werk te maken van een integrale aanpak van een duurzame energiehuishouding.

Adrie van Duijne (Stichting KIEN): "Innovatie in energie werkt" '
Adrie van Duijne (Stichting KIEN): "Innovatie in energie werkt"
1/1

 De technologie om duurzamer, efficiënter en slimmer met energie om te gaan is er, maar de implementatie daarvan gaat volgens beide organisaties te langzaam, omdat er in de sector te gefragmenteerd gehandeld wordt.

 

Energie in samenwerking; samenwerking in energie

Dutch Power, waarin Nederlandse energiebedrijven, toeleveranciers, industrie, overheden, kennisinstituten en onderwijs zijn verenigd, en KIEN, het innovatieplatform voor kennisuitwisseling, projectontwikkeling en samenwerking in de elektrotechniek, ondertekenden tijdens een netwerkevent ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van KIEN de gezamenlijke oproep. Onder het motto ´Energie in samenwerking; samenwerking in energie' roepen Dutch Power en KIEN bedrijfsleven, instellingen en overheden op om duurzaamheidsvraagstukken en -projecten gezamenlijk op te pakken om praktische energieoplossingen te realiseren en de snelheid waarmee innovatieve ideeën en technologieën voor energiebesparing en decentrale energieopwekking en -distributie op gebruikersniveau kunnen worden geïmplementeerd, te verhogen.

 

‘We verliezen aan slagkracht'

"Momenteel zijn er tal van initiatieven op veel verschillende plekken. Maar we verliezen als sector en als land aan slagkracht omdat we teveel bezig zijn met het eigen domein, afzetgebied en met de eigen expertise", aldus Edwin Groot, voorzitter van Dutch Power. "De komende twintig jaar is er enorm veel te doen. Daarom is het van belang om juist nu te kiezen voor een integrale visie en aanpak, om dubbel werk en vertraging te voorkomen. Kijk naar wat alle partijen bindt en probeer zo de samenwerking te versterken om gezamenlijk verder te komen."

 

Innovatie in energie werkt

Directeur Adrie van Duijne van Stichting KIEN: "Duurzame energie is een van de belangrijkste maatschappelijke thema's in de komende decennia. Van energieopwekking, opslag, distributie tot en met verbruik: het kan en moet veel effectiever, duurzamer, schoner, slimmer en kostenefficiënter. Onze taak is het om aan gebruikers - consumenten, bedrijven en instellingen -  te bewijzen dat innovatie in energie werkt, dat innovatie leidt tot kostenbesparing, meer comfort en meer efficiëntie. Inmiddels zijn er al voorbeelden van succesvolle projecten waarbij het bedrijfsleven kennis en kunde bundelt om, in samenwerking met gemeenten, maatschappelijke vraagstukken duurzaam op te lossen. Het is onze taak ook om met alle betrokkenen - en dat is breder dan dit samenwerkingsverband - ervoor te zorgen dat er structuren en protocollen komen die de drempels en koudwatervrees wegnemen. We roepen dan ook andere partijen op zich aan te sluiten bij dit initiatief."

 

Over Dutch Power

Dutch Power verbindt met succes ondernemende partijen in de energiesector. Samen komen zij tot kennisdeling en technologische innovatie. Dutch Power is daar  bij uitstek het platform voor. Met belangrijke waarden als vertrouwen, open communicatie en kennis gunnen en geven. Dutch Power werkt aan het bevorderen en promoten van het energietechniekvak binnen het bedrijfsleven en de onderwijswereld, het bieden van een platform voor discussie, kennisuitwisseling en praktijkervaring en het stimuleren van technologische innovatie door ontmoeten en verbinden. Zie voor meer informatie http://www.dutchpower.net/.

 

Over Stichting KIEN

Stichting Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland (KIEN) is een initiatief van vertegenwoordigers uit de elektrotechnische sector met een gemeenschappelijke visie op de toekomstige rol van de elektrotechnische installateur. KIEN richt zich op het verbeteren van de toekomst van deze e-installateurs door technologische innovatie te vertalen naar marktkansen. Hiertoe initieert en ondersteunt de Stichting - in samenwerking met partners van binnen en buiten de sector - innovatieve projecten rond specifieke thema's die de mogelijkheden van elektrotechnische innovatie concreet maken en resulteren in kant-en-klare, praktische en bewezen oplossingen en handvatten voor de e-installateur.

Stichting KIEN wordt ondersteund door een brede mix van organisaties die het belang van elektrotechnische innovatie onderschrijven, waaronder Uneto-VNI, elektrotechnische installatiebedrijven, de TU Eindhoven, producenten, kennisinstituten en de overheid. Zie voor meer informatie http://www.stichtingkien.nl/

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden