Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 4 juli 2012 12:55

Fontys Hogeschool Engineering in de lift?

Bij Fontys Hogeschool Engineering groeit de instroom opnieuw ten opzichte van vorig jaar. Na een aantal jaren waarin de technische opleidingen Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek te kampen hadden met een daling in de aantallen aanmeldingen is er nu een toenemende belangstelling te zien voor het huidige aanbod van Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven. De nieuwe opleiding Mechatronica draagt daar zeker aan bij.

'
1/1

Sinds 2009 is de belangstelling voor het volgen van een technische opleiding bij Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven weer groeiende. Zowel bij de voltijdopleidingen Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde, alsook bij de deeltijdopleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde en Engelstalige opleiding Electrical Engineering is een opvallende instroomvergroting te zien.

Op dit moment wordt 12% groei t.o.v. de aanmeldcijfers van 2011 verwacht. Overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven hebben er veel aan gedaan om het techniekbewustzijn te stimuleren. Fontys Hogeschool Engineering plukt nu de vruchten van de vele inspanningen die gedaan zijn om de belangstelling voor techniek weer onder de aandacht te brengen.

Mechatronica

In 2011 is Fontys Hogeschool Engineering gestart met een nieuwe opleiding Mechatronica voltijd. Met drie klassen nieuwe studenten die hun start gaan maken in september 2012 ligt ligt de opleiding Mechatronica aan kop in de aantallen aanmeldingen.

Brainport high tech systems

Binnen Brainport is er vanuit het bedrijfsleven veel promotie geweest om de noodzaak van het opleiden van hbo-engineers onder de aandacht te brengen. De maakindustrie biedt een ruime werkgelegenheid voor goed opgeleide engineers. Middels het uitvoeren van studentprojecten in samenwerking met bedrijven vanaf het 2de jaar van de studie (ExPo en IPD projecten), legt Fontys Hogeschool Engineering met name haar focus op het in huis halen van reality projecten waarbij de student een bijdrage kan leveren in het creëren van oplossingen daarvan.

Junioracademie

Binnen het domein Technology & Innovatie is er goed voorwerk geleverd door onder meer de inspanningen van de Junioracademie die het contact tussen vo-scholen en Fontys sterk heeft geïntensiveerd. Veel scholieren kunnen kennismaken met techniek op de oriëntatiedagen voor havo 3 en havo 4. Leerlingen kunnen op die dagen workshops volgen in de technische richting van hun belangstelling. Daarbij richten de havo 3-leerlingen zich op de oriëntatie op techniek in het algemeen en kunnen de havo 4-leerlingen workshops kiezen in de richting van hun keuze.

MBO

Ook is er volop aandacht geschonken aan de samenwerking met de technische mbo's in de regio. Fontys Hogeschool Engineering biedt mbo'ers (Bol-4) in het vierde jaar van hun studie de gelegenheid zich te oriënteren op het hbo-onderwijs door middel van het volgen van een zogeheten instapcursus, waarmee de mbo'er onder meer zijn wiskundekennis kan opfrissen. Veel mbo'ers vervolgen daarna hun technische hbo-opleiding bij Fontys.

Voorlichtingsactiviteiten

De drukbezochte open dagen voor de technische opleidingen van Fontys Hogeschool Engineering ademen sfeer, enthousiasme en vertrouwen uit, een duidelijk verhaal door enthousiaste medewerkers over de opleidingen en het werkveld van de ingenieur: "Een getuigschrift aan een engineeringopleiding krijg je niet voor niks, we bieden een pittig studieprogramma en binnen de projecten kun je het beleven."

bron: Fontys

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden