Laatste nieuws:

DEN HAAG, 27 juni 2012 15:05

Ruim 1 miljard voor innovatieve mkb-bedrijven

Mkb’ers die werken aan de ontwikkeling van nieuwe producten of processen, of willen samenwerken met Europese partners kunnen deelnemen aan het Europese Kaderprogramma KP7.

'
1/1

Op 10 juli wordt voor circa 8 miljard euro aan oproepen voor internationale onderzoeksprojecten opengesteld. Daarvan gaat ongeveer 1 miljard euro naar mkb-bedrijven. In vele oproepen eist de Europese Commissie deelname van mkb's om te zorgen dat de researchresultaten ook naar de markt worden gebracht.

Deelname is niet eenvoudig en de concurrentie is groot, maar het is zeker de moeite waard om de mogelijkheden te bekijken. Niet alleen voor het geld, maar vooral voor nieuwe kennis, netwerken en markten. Belangrijke voorwaarden voor succes zijn: echte vernieuwingsideeën, een duidelijke internationaal gerichte strategie, goede contacten met buitenlandse partijen en goede relaties met universiteiten/kennisinstellingen.

Onderzoek verrichten en samenwerken met meerdere partners?

Wanneer een bedrijf zelf onderzoek verricht kan een bedrijf kijken of de plannen aansluiten bij de onderwerpen die de Commissie vraagt in de Cooperation thema's zoals Health, Agro/Food, ICT, Environment en NMP (Nanotechnologie, Materialen en Productieprocessen). Het is dus zaak dat bedrijven checken of hun onderwerp op de agenda staat. Er moeten minimaal drie partijen uit verschillende landen meedoen en de EU-bijdrage bedraagt ca. 75% van de kosten.

Er is ook een generiek programma voor mkb'ers die samen met minimaal twee buitenlandse mkb-partners onderzoek willen uitbesteden. Het uitbestede onderzoek wordt vergoed en de deelnemende mkb's worden eigenaar van de resultaten. Ook een branchebrede aanpak is mogelijk.

Andere ondersteuningsmogelijkheden voor onderzoek

Daarnaast zijn er mogelijkheden om Marie Curie-beurzen te krijgen voor buitenlandse onderzoekers, of voor uitwisseling met een universiteit of kennisinstelling. Besteedt een mkb-bedrijf minstens 10% van de omzet of FTEs aan toegepast onderzoek en ontwikkeling en wil het bedrijf samenwerken met een buitenlandse partner dan biedt Eurostars wellicht een goede kans.

Klik hier voor meer informatie.

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

21 november 2017 - Eindhoven, Evoluon
Constructeursdag 2017
23 november 2017 - E.D.&A., Kalmthout (B)
E.D.&A. Innovation Day
28 november 2017 - Neurenberg, MesseNürnberg
SPS IPC Drives 2017
28 november 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Logistica 2017
30 november 2017 - Ede, Cinemec
Dutch Fluid Power Transmission Conference
12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden