Laatste nieuws:

DELFT, 20 juni 2012 14:37

Studenten onthullen nieuwe Formula Student racewagens

Twee studententeams van de TU Delft doen mee aan de Formula Student competitie deze zomer. Het DUT Racing team onthult haar nieuwe elektrische bolide vandaag (20 juni) op de Markt in Delft. Deze is voorzien van een innovatieve vierwielaandrijving. Het Forze-team onthult haar nieuwe waterstof-racewagen op zaterdag 23 juni op het Spuiplein in Den Haag.

De DUT12 '
De DUT12
Rechts
1/2

Het DUT Racing team doet al twaalf jaar mee aan de competitie en heeft internationaal naam gemaakt met ‘het Delftse concept': ultralichte racewagens. Vorig jaar bouwde het team voor het eerst een elektrische racewagen en dat was meteen een doorslaand succes. Met DUT11 wonnen de studenten zowel de wedstrijd op Silverstone als die op Hockenheim, waardoor ze in het internationale klassement op de eerste plaats staan.

"We hebben dit jaar dus heel wat te verdedigen", stelt teamchef Max Wink. "Dit jaar komen we aan de start met elektrische vierwielaandrijving. Vooral in de autocross en de endurance moet ons dat veel tijd opleveren door sneller bochtenwerk en regeneratief remmen." DUT12 doet het ‘Delftse concept' wederom eer aan: de auto weegt slecht 144 kg en heeft evenveel vermogen: 144 pk.

Waterstof

Het Forze-team heeft een andere ambitie: het wil laten zien dat waterstof een goed alternatief is voor fossiele brandstoffen, door ermee te racen. Hun racewagen heeft een brandstofcel die waterstof en zuurstof zeer efficiënt omzet in zuiver water en elektriciteit. "Ons doel is als eerste waterstof-racewagen deel te nemen aan Formula Student. Vorig jaar waren we er op Silverstone heel dichtbij, dit jaar moet het gaan lukken", zegt teamchef Jan Jaap Treurniet. Vorig jaar veroverde het Forze-team wel het wereldrecord voor de 1/8e mijl. Hun waterstof-racewagen volbracht deze sprint in 10,45 seconden.

Formula Student

Formula Student is een internationale ontwerpcompetitie waar wereldwijd meer dan 400 universiteiten aan deelnemen. De racewagens gaan tijdens de evenementen de strijd aan op verschillende proeven, zoals een acceleratietest en een endurance-race. Ook het ontwerp wordt op verschillende aspecten beoordeeld.

De race is oorspronkelijk opgezet vanuit de Duitse auto-industrie, waar men behoefte had aan ingenieurs met meer praktische ervaring. Forze doet mee in Silverstone (UK, 11-15 juli); DUT Racing rijdt ook op Hockenheim in Duitsland (31 juli - 5 aug). Deze laatste race wordt gezien als het officieuze WK, omdat alle sterke teams uit de wereld daar rijden. Beide teams tellen zo'n 60 studenten.

Woensdag 20 juni, 15:45 uur: Onthulling van DUT11 op de Markt van Delft

Zaterdag 23 juni, 13.30 uur: Onthulling van FORZE V op het Spuiplein in Den Haag


Links:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden