Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 6 juni 2012 13:43

Robotwedstrijd voor studenten in Eindhoven (video)

Morgen gaan zeven studententeams met hun zelf gebouwde robots strijden om de CCM Mechatronica Trofee. In de vorige editie van de wedstrijd lieten de deelnemers zien dat hun RoboKelners zelfstandig over een echt terras konden navigeren waarbij ze een dienblad met drankjes balanceerden terwijl de robots over kleine obstakels navigeerden. Dit jaar zijn de obstakels groter!

CCM Mechatronica Trofee 2012'
CCM Mechatronica Trofee 2012
1/1

Robots zijn al tijden bezig met hun opmars om het dagelijks leven van de mens te vergemakkelijken. Het blijft echter nog steeds moeilijk om robots uit de laboratoria te krijgen en ze om te laten gaan met de obstakels in de "normale" wereld.

De mens heeft in het dagelijks leven voortdurend te maken met grote en kleinere afstapjes, stoepen, drempels en trappen waar overheen bewogen moet worden zonder te struikelen. De uitdaging van de CCM Mechatronica Trofee 2012 is om een robot te maken die zich zelfstandig en snel over een parcours met grote hoogteverschillen kan verplaatsen waarbij bovenop de robots los een fles geplaatst wordt die uiteraard niet mag omvallen!

De zeven deelnemende studenten teams van de Technische Hogescholen en Universiteiten zullen het tegen elkaar opnemen op donderdag 7 juni op De Markt in het centrum van Eindhoven.

De CCM Mechatronica Trofee wedstrijd is door CCM (Centre for Concepts in Mechatronics te Nuenen) opgezet om Mechatronica te promoten bij studenten. Studententeams van de Technische Hogescholen en Universiteiten kunnen hieraan meedoen. De studenten moeten zelfstandig een mechatronische oplossing verzinnen waarbij het gehele proces van conceptkeuze tot werkend prototype doorlopen wordt. Om dit mogelijk te maken sponsort CCM de deelnemende teams voor 750 Euro.

Opdrachtomschrijving 2012

Realiseer een robot die zo snel mogelijk een drankje over een parcours met grote hoogteverschillen kan bezorgen. Het parcours wordt opgebouwd uit bierkratten zodat de studenten eenvoudig hun eigen parcours kunnen opbouwen om te oefenen.

Impressie van de wedstrijd in 2011:

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden