Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 6 juni 2012 13:43

Robotwedstrijd voor studenten in Eindhoven (video)

Morgen gaan zeven studententeams met hun zelf gebouwde robots strijden om de CCM Mechatronica Trofee. In de vorige editie van de wedstrijd lieten de deelnemers zien dat hun RoboKelners zelfstandig over een echt terras konden navigeren waarbij ze een dienblad met drankjes balanceerden terwijl de robots over kleine obstakels navigeerden. Dit jaar zijn de obstakels groter!

CCM Mechatronica Trofee 2012'
CCM Mechatronica Trofee 2012
1/1

Robots zijn al tijden bezig met hun opmars om het dagelijks leven van de mens te vergemakkelijken. Het blijft echter nog steeds moeilijk om robots uit de laboratoria te krijgen en ze om te laten gaan met de obstakels in de "normale" wereld.

De mens heeft in het dagelijks leven voortdurend te maken met grote en kleinere afstapjes, stoepen, drempels en trappen waar overheen bewogen moet worden zonder te struikelen. De uitdaging van de CCM Mechatronica Trofee 2012 is om een robot te maken die zich zelfstandig en snel over een parcours met grote hoogteverschillen kan verplaatsen waarbij bovenop de robots los een fles geplaatst wordt die uiteraard niet mag omvallen!

De zeven deelnemende studenten teams van de Technische Hogescholen en Universiteiten zullen het tegen elkaar opnemen op donderdag 7 juni op De Markt in het centrum van Eindhoven.

De CCM Mechatronica Trofee wedstrijd is door CCM (Centre for Concepts in Mechatronics te Nuenen) opgezet om Mechatronica te promoten bij studenten. Studententeams van de Technische Hogescholen en Universiteiten kunnen hieraan meedoen. De studenten moeten zelfstandig een mechatronische oplossing verzinnen waarbij het gehele proces van conceptkeuze tot werkend prototype doorlopen wordt. Om dit mogelijk te maken sponsort CCM de deelnemende teams voor 750 Euro.

Opdrachtomschrijving 2012

Realiseer een robot die zo snel mogelijk een drankje over een parcours met grote hoogteverschillen kan bezorgen. Het parcours wordt opgebouwd uit bierkratten zodat de studenten eenvoudig hun eigen parcours kunnen opbouwen om te oefenen.

Impressie van de wedstrijd in 2011:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden