Laatste nieuws:

DEN HAAG, 6 juni 2012 12:13

19 industriële bedrijven in MKB Innovatie Top 100

Syntens Innovatiecentrum, NL Octrooicentrum, Mercedes-Benz en NRC Handelsblad presenteerden deze week voor de zevende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties. Negentien bedrijven uit de industriële sector behaalden een plaats in deze top 100 en dat is net zoveel als vorig jaar. Hoogstgenoteerde industrieel bedrijf is HeatMatrix Group uit Rotterdam op plaats 2.

De winnaars van de MKB Innovatie Top-100 2012'
De winnaars van de MKB Innovatie Top-100 2012
1/1

HeatMatrix richt zich op restwarmtewinning en warmte-integratie bij industriële gebruikers van onder andere stoomketels, afvalverbranders en kolencentrales. De warmtewisselaars zijn drie maal compacter dan gangbare wisselaars, corrosieresistent, tien maal lichter, 100% tegenstrooms en modulair, waardoor ze eenvoudig opschaalbaar zijn en veel ongevoeliger voor vervuiling dan metalen wisselaars.

Veelzijdig stukje alternatief voor vlees winnaar

De MKB Innovatie Top 100 wordt gezien als de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor bedrijven in het MKB. Een deskundige jury riep Ojah uit Ochten uit tot de meest succesvolle en innovatieve onderneming. Beeter van Ojah is de basis voor een breed scala vleesvrije gerechten met vleesgelijkende eigenschappen. Het product laat zich op dezelfde wijze verkleinen, vervormen, marineren, bereiden en presenteren, maar plantaardig meel en water zijn de enige ingrediënten. Beeter is glutenvrij, bevat geen zout en bindmiddelen en is 100% plantaardig. Op relevante duurzaamheidcriteria scoort het drie tot tien keer beter dan groenteburgers en (Hollands) kippenvlees. Door de mogelijkheid om het vleesalternatief op vele manieren te kunnen bereiden en er een eigen draai aan te geven, zijn zowel horecaondernemers als consumenten enthousiast.

Industriële noteringen

De noteringen uit de industrie zijn:
2. HeatMatrix Group (Rotterdam)
3. ICY (Lemmer)
7. BMA Ergonomics (Zwolle)
9. 360 Glas  (Tilburg)
11. Resato International  (Roden)
14. Van Raam  (Varsseveld)
16. DARE!! Instruments (Woerden)
20. Handelsonderneming Kirpenstein  (Geldermalsen)
24. Eco-Point Group (Halsteren)
25. Wheelylift.com (Naarden)
30. Chargepoint  (Apeldoorn)
39. Belko Connection Technology ('s Hertogenbosch)
43. Nijha  (Lochem)
47. ASC  (Etten-Leur)
73. Mobeye ('s Hertogenbosch)
75. Sentimo  (Ulft)
76. RVM  (Genemuiden)
81. Holland Hydraulics  (Hengelo)
96. Reden  (Hengelo)

Succesvolle innovaties

De jury, onder leiding van Alexander Rinnooy Kan, beoordeelde de nominaties op basis van originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie. De bekendmaking van de zevende MKB Innovatie Top 100 vond plaats op de Floriade in Venlo. De winnaar werd gehuldigd door demissionair Minister Maxime Verhagen (EL&I). Alle 100 genomineerde bedrijven hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van product, dienst, proces of organisatie. Met de realisatie van deze vernieuwingen hebben ondernemers hun omzet verhoogd, hun voortbestaan zeker gesteld of bestaande producten verbeterd.

Geen prijs

Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. De 100 bedrijven en hun innovaties zijn te vinden op www.syntens.nl/innovatietop100. Ook staan daar videoreportages over aansprekende innovaties uit de ranglijst. De MKB Innovatie Top 100 werd ondersteund door Greenport Venlo en de Provincie Limburg.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden