Laatste nieuws:

SHENZHEN , 30 mei 2012 14:47

Elektrische auto ontploft in China (video)

Een dodelijk ongeval met een elektrische auto in China heeft geleid tot een discussie over de veiligheid van batterij-aangedreven voertuigen.

Een dodelijk ongeval met een elektrische BYD in China heeft geleid tot een discussie over de veiligheid van batterij-aangedreven voertuigen. '
Een dodelijk ongeval met een elektrische BYD in China heeft geleid tot een discussie over de veiligheid van batterij-aangedreven voertuigen.
1/1

De bestuurder en twee passagiers kwamen afgelopen zaterdag in Shenzhen (Zuid-China) om bij een brand in een elektrische taxi van het type E6 van de Chinese autofabrikant BYD (Build your Dreams) na een aanrijding met een sportauto. Dit meldt Autohaus Online.

Extreme omstandigheden

De fabrikant schreef een en ander toe aan de extreme omstandigheden van de botsing. Zo zou er met zeer hoge snelheid op de taxi zijn ingereden. Volgens de fabrikant waren de lithium-ion batterijen wel degelijk getest op brand en voldoen ze aan alle veiligheidsnormen. Het ongeluk werpt evenwel een schaduw op de plannen van BYD om samen met Daimler een gemeenschappelijke elektrische auto voor de Chinese markt te bouwen. Ook de Amerikaanse investeerder Warren Buffett zou daarbij betrokken zijn.

Twijfel over veiligheid elektrische auto's

"Het incident toont aan dat er nog steeds problemen zijn met de kwaliteit, design en technologie van elektrische auto's," citeerde de Engels-talige krant ‘Global Times' Su Hui, de vicedirecteur van de Chinese Auto Dealers Association. Hij sprak van een "waarschuwingssignaal". Lo Kok-Keung, een deskundige van de Hong Kong Polytechnic University, zei tegen de ‘South China Morning Post', dat een volledig opgeladen lithium batterij kan exploderen bij een ernstig auto-ongeluk.

"Het ongeluk kan kortsluiting veroorzaken, wat op zijn beurt de warmte van de batterij opjaagt en deze binnen enkele seconden kan doen laten ontploffen," aldus de ingenieur. "Dit is een groot verborgen risico van elektrische auto's, die niet bestaat in benzineauto's." Dit voorval zou een zware tegenslag voor de EV-ambities van de Chinese regering kunnen betekenen. Een lokale journalist bevestigde desgevraagd in opdracht van de provincie niet kritisch over het incident te zullen berichten.

Snelle ontwikkelingen

In de stad Shenzhen, tevens vestigingsplaats van autofabrikant BYD, rijden volgens wetenschapstijdschrift Caixen ongeveer 300 elektrische en hybride voertuigen. Dit jaar moeten daaraan 2.000 elektrische bussen en taxi's worden toegevoegd. Het tijdschrift citeerde ook deskundigen die stelde dat de testprocedure voor elektrische auto's de snelle technologische ontwikkelingen nauwelijks bij kunnen benen. Een woordvoerster van Daimler in Stuttgart stelde dat het incident geen invloed heeft op de joint venture met BYD.

Mocht het ooit komen tot import van BYD-producten in Nederland dan is Autobinck Holding de importeur. Het Haagse autobedrijf verwierf al in 2008 de importrechten van BYD voor Nederland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië.

 
 

bron: Automobiel Management

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden