DEVENTER, 24 mei 2012 12:10

Technische studies groeien in populariteit

Bij de drie technische universiteiten hebben zich voor komend jaar meer studenten ingeschreven dan vorig jaar. Uit een rondgang blijkt dat de voorinschrijvingen bij de universiteiten van Delft, Twente en Eindhoven zijn gestegen met respectievelijk drie, vier en veertien procent.

In Eindhoven hebben zich tot nu toe 963 studenten aangemeld, tegenover 828 vorig jaar. De Technische Universiteit Delft blijft met zo'n negentienhonderd inschrijvingen verreweg de grootste van de drie.

Ook meisjes tonen zich steeds enthousiaster voor techniek. In Eindhoven steeg het aantal vrouwelijke inschrijvingen met 37 procent. Bij de Universiteit Twente bedraagt het aantal aangemelde techniekstudenten 1522.

Een grote reclamecampagne die de afgelopen tijd voor technische studies is gevoerd lijkt te werken. "We hebben studenten meer laten zien wat je concreet met techniek kan doen", licht een woordvoerder van de Technische Universiteit Eindhoven toe. "Daarom hebben zich waarschijnlijk ook meer meisjes ingeschreven."

Foto's:

Technische studies groeien in populariteit

© Aandrijvenenbesturen.nl