Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 21 mei 2012 10:21

FME pleit voor gratis technisch onderwijs

Nederland maakt zich op voor verkiezingen. Daarom presenteert FME ‘3x3’ beleidskeuzes die het verdienvermogen van Nederland versterken. Het ingezette bedrijfslevenbeleid, met de pijlers innovatie, onderwijs en export, moet zonder dralen worden voortgezet. Daar bovenop pleit FME onder andere voor gratis technisch hoger onderwijs en ontwikkelingssamenwerking in de vorm van kennis en producten.

'
1/1

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink: "Wat we nodig hebben is een stabiele meerderheidsregering die de volle aandacht richt op de verdienkracht van Nederland. Want we moeten ons uit de recessie innoveren, we moeten betere producten en processen ontwikkelen, zodat we op kennis kunnen concurreren. Daarvoor hebben we knappe koppen nodig en die zijn er onvoldoende."

Meer bèta-technici

Het tekort aan bèta-technici is de grootste dreiging voor het voortbestaan van de technologische industrie in Nederland. Dezentjé Hamming: "Daarom vraag ik de politiek om een statement. Onderstreep het maatschappelijk en economisch belang van technische studies nu écht door het collegegeld voor technische studies af te schaffen!"

Exportbevordering

De Nederlandse economie moet het hebben van de export. Daar wordt het geld verdiend! Als het aan de FME-voorzitter ligt "krijgen we in het volgende kabinet weer een fulltime staatssecretaris van buitenlandse handel."

Ontwikkelingssamenwerking

Ondanks de financiële en economische crisis is het fundament van de technologische industrie ijzersterk. De technologische industrie is de meest innovatieve sector van Nederland; zij neemt meer dan de helft van álle private investeringen in R&D voor haar rekening en draagt met haar producten in grote mate bij aan oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Dezentjé Hamming: "Daar kan beter gebruik van worden gemaakt, ook in ontwikkelingssamenwerking, waar kapitalen in omgaan. Laten we - veel meer dan nu gebeurt - dat geld besteden door het inzetten van de kennis en producten van Nederlandse bedrijven. Dat is effectiever dan het geven van directe financiële steun. Bovendien helpt het niet alleen ontwikkelingslanden vooruit, maar is het ook goed voor onze economie."

FME hecht veel belang aan een sterk ministerie van EL&I. Dezentjé Hamming: "Met het bedrijfslevenbeleid is een goede start gemaakt; het topsectorenbeleid is het kompas waarop de economische koers moet worden gevaren en dat moet dus onverkort worden uitgevoerd."

Download hier de volledige versie van ‘3x3' voor de technologische industrie.

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden