Laatste nieuws:

DELFT, 16 mei 2012 10:39

Superbus ontvangt kenteken van Minister

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag het kenteken voor Wubbo Ockels’ Superbus overhandigd. Met de uitgifte van het kenteken door de RDW kan de Superbus de komende twee jaar de openbare weg op voor verdere ontwikkeling en test van het protype.

Minister Schultz van Haegen bevestigt samen met Prof.dr. Wubbo Ockels het kenteken op de Superbus

Foto: Evert-Jan Daniels'
Minister Schultz van Haegen bevestigt samen met Prof.dr. Wubbo Ockels het kenteken op de Superbus Foto: Evert-Jan Daniels
1/1

Minister Schultz van Haegen maakte na de overhandiging van het kenteken samen met de voormalig astronaut een demonstratierit met de aanwezigen.

Minister Schultz van Haegen: "Dit prototype lijkt zo uit de toekomst te zijn weggereden. Een mooi product van samenwerking tussen wetenschap, private partijen en overheid en een voorbeeld van duurzaamheid gecombineerd met innovatie. Om de Superbus verder te testen is toegang tot de openbare weg nodig. Met een kenteken is dit mogelijk."

Ervaar de Superbus

De overhandiging van het kenteken is een mijlpaal in de ontwikkeling van de Superbus. Het is nu mogelijk om mee te rijden in de meest innovatieve en snelle elektrische autobus ter wereld. De concrete invulling van de inzet van de Superbus op openbare trajecten moet nog besproken worden, maar de Superbus heeft nu in ieder geval toestemming om op de openbare weg te rijden.

Over de Superbus

De Superbus is een innovatie op het gebied van openbaar vervoer dat de snelheid van hoge snelheidstreinen met de flexibiliteit van wegvervoer combineert. Het vervoerconcept bestaat uit een snel, op behoefte gericht systeem (i.p.v. een vaste dienstregeling) dat in staat is 25 mensen over middellange afstanden te vervoeren voor de prijs van een treinkaartje.

Het vermogen en de efficiency van elektrische motoren geven de Superbus een cruisesnelheid van 250 km/u. Geestelijk vader van het Superbusproject is Prof.dr. Wubbo Ockels, de eerste Nederlandse astronaut en hoogleraar Aerospace Sustainable Engineering and Technology aan de TU Delft.

Het Superbus research and developmentteam wordt naast initiator en projectleider Ockels gevormd door Chief Vehicle Design Dr. Ing. Antonia Terzi en infrastructuur en logistiekspecialist Ir. Joris Melkert. De belangrijkste partners van het project zijn de TU Delft, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Connexxion.

Klik hier voor meer informatie over de Superbus.
 

bron: TU Delft

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden