Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 14 mei 2012 11:33

Nieuwe elektrische raceauto voor TU/e-team

Het TU/e-studententeam URE gaat met een volledig elektrische formuleraceauto deelnemen aan de Formula Student Competitie. De URE07 is voorzien van een nieuwe aandrijflijn, bestaande uit één elektromotor (in plaats van twee), een lichter batterijpakket en een nieuwe elektronische aansturing. Hierdoor zijn aanzienlijke verbeteringen bereikt op het gebied van vermogen, versnelling en betrouwbaarheid.

'
1/1

De URE07 is ontwikkeld door een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Het team bestaat uit vijftig studenten van verschillende opleidingen. Ieder jaar opnieuw ontwerpt, bouwt, promoot, test en racet het team een nieuwe auto om deel te nemen aan de Formula Student competitie.

University Racing Eindhoven (URE) komt met deze spiksplinternieuwe raceauto URE07 de komende maanden in actie op de Europese circuits Silverstone, Hockenheimring en Wachauring.

Formula Student competitie

Formula Student is de grootste internationale ontwerpcompetitie waarin alle aspecten van automotive engineering samenkomen. De teams worden geacht zowel het ontwerp, de productie, marketing, financiën, testwerk en het uiteindelijke racen geheel zelf te verzorgen. De competitie telt zo'n vijfhonderd internationale teams en bestaat uit officiële evenementen op roemruchte circuits als Silverstone en Hockenheim.

Elektrische klasse

Het TU/e-team neemt met de URE07 deel aan de elektrische klasse binnen Formula Student, alleen toegankelijk voor volledig elektrisch aangedreven voertuigen, in Duitsland/Hockenheimring en Oostenrijk/Wachauring. Op Silverstone komen de diverse klassen tegen elkaar uit. Doel van de studenten is om met de URE07 een toppositie te bereiken in één of meerdere races in de Formula Student competitie.

Kijk hier voor meer informatie.

bron: TU/e

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden