Laatste nieuws:

WOERDEN, 8 mei 2012 16:40

Rotero Stappenmotor in PAL-V (video)

Onlangs heeft de eerste testvlucht plaats gevonden van de PAL-V (Personal Air and Land Vehicle). Het voertuig is een in Nederland ontwikkelde compacte tweepersoons gyrocopter die zich zowel door de lucht als over de openbare weg kan verplaatsen. Voor de besturing is zowel een rijbewijs als een gyrocopter vliegbrevet nodig.

'
1/1

De PAL-V vliegt in de lucht als een gyrocopter, die opstijgt door een zelf roterende rotor. De stuwkracht wordt geleverd door een opvouwbare propeller op de achterzijde van het voertuig.

Volgens directeur Robert Dingemanse van PAL-V Europe is de vliegende auto wereldwijd uniek. "Het is de veiligste en de gemakkelijkst te leren manier van vliegen die er is."

Stappenmotor van PAL-V

Omdat het voertuig zich zowel door de lucht als op de weg beweegt dienen de rotorbladen opgeklapt te worden op het moment dat er op de weg gereden wordt. Rotero Holland heeft een oplossing voor een stuurbekrachtiging door middel van een stappenmotor met geïntegreerde spindel geleverd.

Deze stappenmotor zorgt er voor dat de rotorbladen snel en veilig opgeklapt worden zodat de piloot zich ook als wegbestuurder over de weg kan bewegen. Het geheel wordt direct vanuit de cockpit bediend zodat de piloot snel over kan gaan als bestuurder van een ‘gewone' auto.

Gerrit Minnée, commercieel directeur van Rotero: "Het is een geweldige uitvinding en is een schoolvoorbeeld van innovatie en ondernemerschap. Wij zijn er trots op zijn dat wij als Rotero een, zij het bescheiden, bijdrage hebben mogen leveren aan dit mooie project. Met dit soort projecten kunnen wij ons onderscheiden en zijn we echt een verlengstuk van de ontwerper en constructeur."

 

bron: Rotero

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden