Laatste nieuws:

ARNHEM / NIJMEGEN, 2 mei 2012 14:52

HAN Hydromotive onthult waterstofauto (video)

Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben de studenten van het HAN Hydromotive team de naam van hun volledig op waterstof aangedreven voertuig onthuld: de Arval Inspire I. Leasemaatschappij Arval is de komende 3 jaar hoofdsponsor van het HAN Hydromotive team.

HAN Hydromotive onthult de Arval Inspire I © Peter de Haan '
HAN Hydromotive onthult de Arval Inspire I © Peter de Haan
1/1

Het HAN Hydromotive team innoveert de Arval Inspire I doorlopend. Doel is om zoveel mogelijk kilometers te rijden bij een zo gering mogelijk brandstofverbruik.

HAN Hydromotive team

Het HAN Hydromotive team bestaat uit studenten van de bacheloropleiding Autotechniek. In gespecialiseerde subteams werken zij samen om tot tastbare resultaten als de Arval Inspire I te komen. Het team innoveert de Arval Inspire I doorlopend. Doel is om zoveel mogelijk kilometers te rijden bij een zo gering mogelijk brandstofverbruik.

Het HAN Hydromotive team wil het oude record (1 op 627) verbreken tijdens de Shell Eco-marathon, in het Hemelvaartweekend van 17 tot en met 19 mei. Zij nemen het bij die gelegenheid op tegen andere studententeams in de UrbanConcept-klasse. De Arval Inspire I komt in 2014 op kenteken te staan. Bijzonder is dat dit met soortgelijke voertuigen nooit eerder is gerealiseerd, ook niet door de auto-industrie.

Hoofdsponsor Arval stimuleert duurzame mobiliteit

Algemeen directeur van Leasemaatschappij Arval, Jeff Bolders: ‘Arval stimuleert duurzame mobiliteit en ziet groot belang in het innovatievermogen van technische studenten die de toekomstige automotive branche vormen. De sponsoring van het HAN Hydromotive team is daarom voor ons een logische stap. De ‘Arval Inspire I' is een prachtig voorbeeld om door te ontwikkelen in de auto van de toekomst. En dat is goed mogelijk als het voertuig in 2014 op kenteken komt. Daar zijn wij als ‘groene' leasemaatschappij enorm blij mee.'

Blijven innoveren

Marc de Leeuw, directeur van het instituut Automotive bij de HAN: 'De studenten zijn enorm gemotiveerd om het voertuig te blijven innoveren. De naam Arval Inspire I sluit hier geheel bij aan. Duurzame mobiliteit staat hoog op de agenda van de politiek en de automotive sector. De HAN staat hier volledig achter. Wij vinden het belangrijk om onze studenten te enthousiasmeren voor duurzame brandstoffen zoals waterstof en de bijbehorende technieken om duurzame voertuigen te ontwikkelen. Dit kunnen ze in een project zoals dit goed vanuit de theorie in praktijk brengen. Zij zijn in feite de grondleggers van de toekomstige autotechniek.'

 

bron: HAN

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden