Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 23 april 2012 12:27

Robot op kantoor neemt werk uit handen (video)

Hitachi heeft een slimme robot ontwikkelt die de productiviteit op kantoor kan verhogen. Niet meer eindeloos zoeken naar nietjes, printcartridges en dergelijke, EMIEW2 doet het voor je. Vraag de robot waar de schaar ligt en je krijgt een antwoord. Sterker nog, EMIEW2 haalt hem zelfs voor je op.

'
1/1

EMIEW2 is ongeveer 80 cm hoog, weegt 14 kg. De robot rijdt op wielen door een kantoor op ongeveer dezelfde snelheid als een mens. De robot kan obstakels en mensen ontwijken en dankzij geavanceerde stabilisatietechniek is een hobbelig vloeroppervlak ook geen onoverkomelijke hindernis. Ook luistert de robot naar menselijke spraak, zelfs in het geroezemoes van een rumoerig kantoor.

Zoekt en gij zult vinden

Eén van de meest handige functies die in EMIEW2 zijn ingebouwd is de zogenaamde ‘locate and guide' functie. Om voorwerpen te identificeren vertrouwde voorganger EMIEW1 enkel op een bestaande database met referentiefoto's. EMIEW2 pakt het handiger aan en kan ook via internet op zoek naar afbeeldingen, om onbekende objecten in het kantoor te identificeren. De robot neemt een foto van een onbekend object en zoekt vervolgens online naar soortgelijke afbeeldingen. Zo leert de robot welke voorwerpen waar liggen.

Een heel netwerk van camera's kan op verschillende plekken in het kantoor opgehangen worden, zodat EMIEW2 niet eens fysiek dichtbij een object hoeft te zijn en je toch precies kan vertellen waar een voorwerp ligt. Nadeel hiervan is dat EMIEW2 je baas ook kan vertellen hoe lang je lunchpauze hebt gehouden vandaag.

 

bron: Singularity Hub

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden